Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rémisztő őskori cápát találtak

A csoport, aki kifogta a szörnyet, kisebb sokkot kapott a látványtól. Azóta már kiderült, mi is akadt a hálójukba.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A horgászok gyanútlan csoportja nem kicsit lepődött meg, amikor megpillantották a napi zsákmányt Ausztrália békés tavainál. A Jurassic cápának is becézett példánynak háromszáz foga van, melyek huszonöt sort alkotnak, biztosítva ezzel, hogy áldozatának esélye se legyen.

A faj eredete körülbelül nyolcvanmillió évre nyúlik vissza
www.dailymail.co.uk
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A sötétbarna, angolna-szerű lény tulajdonképpen egy fodros cápa, egy élő kövület, tudjuk meg a Daily Mailből . Nevét a hat pár fodros kopoltyújáról kapta, ami megfigyelhető más ragadozó halaknál is. A cápa története nyolcvanmillió évre nyúlik vissza és már csak néhány példány maradhatott belőlük. A képeken látható egyedet hétszáz méteren fogták ki, ami meglehetősen szokatlan, hisz normál körülmények között ezerötszáz méternél mélyebben élnek. Így teljesen újszerű és meglepő, hogy ezerkétszáz méternél is magasabban akadtak a nem túl bíztató külsejű állatra.

Háromszáz foga huszonöt sorban helyezkedik el
www.dailymail.co.uk

A helyi horgászegyesület vezetője, SimonBoag elmondta, hogy a háromszáz fognak köszönhetően az áldozatnak esélye sincs – akit egyszer elkap, az többé nem menekül.

Ennyi fog érdekes lehet egy fogorvosnak, de hátborzongató, az biztos. Nem olyan dolog, amit szívesen megmutatnék a gyerekemnek lefekvés előtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés