Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendezhetnek gólyatáborokat az egyetemek

Minden intézmény maga dönthet erről.

Nem mindig teljesen tiszta, hogy a járványhelyzetben mit lehet és mit nem. Óriási visszhangja volt például annak, amikor Gulyás Gergely miniszter kijelentette, Elmaradnak az augusztus 20-i események, nem lesz tűzijáték és az 500 fős koncertek engedélyezése sem biztos 2020. July 16. 10:49 hogy azért lehet focimeccseket tartani, mert van egy óriási különbség a zenés és a sportesemények között: ez pedig az alkoholfogyasztás. Azóta aztán kiderült az is, hogy zenés rendezvény és zenés rendezvény között is van különbség, olyan koncerteket ugyanis lehet tartani, ahol csak ülőhelyek vannak. Hogy mindezek mögött milyen válaszok és indokok állnak, azon a mai napig nagyon-nagyon sokan törik a fejüket.

Lényeg, hogy sok minden más mellett idén lőttek a fesztiválszezonnak. Annyi az idei fesztiváloknak, augusztus 15. után is maradnak a jelenlegi korlátozások 2020. July 30. 11:02 Most viszont a frissen felvett egyetemi hallgatók talán mégis örülhetnek, az ATV ugyanis megtudakolta a Belügyminisztériumtól, hogy milyen sorsra jutnak a gólyatáborok. A válasz pedig az volt, hogy zöld utat kapnak, ugyanis

a jogszabály nem tartalmaz korlátozásokat táborok megtartására vonatkozóan.

Gólyatábor 2014 - A vetélkedős nap
Mészáros Zsolt

Az egyetemek saját hatáskörben dönthetnek a gólyatáborok megtartásáról, de arról egyelőre nincs semmilyen információ, hogy milyen előírásokat kell betartaniuk. Az biztos, hogy szinte mindenütt kötelező lesz a maszkviselés és az állandó kézfertőtlenítés, néhol pedig létszámkorlátozásra és lázmérésre is számítani kell.

Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke elárulta a csatornának, hogy jelenleg 4-5 intézmény van, amely úgy döntött, hogy elhalasztja a klasszikus gólyatábort, a többi viszont megszervezi valamilyen formában.

Pécsen például klasszikus gólyatábort, az ELTE-n pedig kisebb csoportokban, több turnusban tartanak úgynevezett orientációs napokat szerveznek, Szegeden viszont egyáltalán nem lesz, ugyanis bár a jogszabályok rugalmasak, nem érzik azt, hogy garantálni tudják a hallgatók teljes biztonságát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra