Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendeződik a Március 15. téri romoszlopok ügye

Mert most tényleg azért nagyon rondák, mert történik valami. Új cég vette át a tömb kezelését, holnap kezdik a munkát.

Ma reggel tettük közzé hétvégi fotónkat Tovább pusztul a szombathelyi Március 15. tér 2018. October 02. 09:11 Szombathely egyik lepukkant helyszínéről.

A fénykép a Március 15. tér sarkán levő, igencsak ramaty állapotban levő oszlopsort ábrázolja. Azt írtuk, hogy „korábban még azt hittük, azért hiányzik a burkolat az oszlopokról, mert felújítják”, de az évek teltek-múltak, és nem úgy tűnik, mintha történne valami. Nos, örömmel jelentjük, hogy most tévedtünk.

Kovács Dávid

Az oszlopokról most tényleg azért verték le a burkolatot, mert felújítják őket.

A hírt Pados Krisztina, a Concept Line Társasházkezelő Kft. ügyvezetője közölte lapunkkal, reagálva a – valóban nem túl szerencsésen időzített - fotónkra Tovább pusztul a szombathelyi Március 15. tér 2018. October 02. 09:11 .

Kovács Dávid

Merthogy a munkák éppen holnap indulnak.

Azt is megtudtuk, a Concept Line augusztus 1-től vette át a Szovától a tömb kezelését. Azóta elkészítették a statikai szakvéleményt, amelyből kiderült, hogy az érintett oszlopok teherhordó szerkezetek, így először meg kell erősíteni őket.

Kovács Dávid

Mihelyst statikailag rendbe lesznek, megkapják a burkolatot. Ha árnyalatban nem is lesznek pontosan olyanok, mint az eredetiek, megmarad az oszlopok jellege és színe.

Kovács Dávid

A munkák várhatóan egy hónapig tartanak, azaz már csak ennyit kell várni, hogy eltűnjön a városnak ez a nagyon régi szégyenfoltja.

(Újabb fotóink kedd délelőtt készültek.)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra