Rendkívüli közgyűlés lesz a kéményseprőkről

Egy nappal szilveszter előtt, vagyis december 30-án, hétfőn délután rendkívüli ülésre ülnek össze Szombathely képviselői. Egyetlen napirendi pont szerepel a tervben, mégpedig a kéményseprő-szolgáltatással kapcsolatos döntések meghozatala. A lényeg, hogy december 31-én lejárnak a megbízási szerződések, és gondoskodni kell a szolgáltatásról.

Kötelező feladat

A törvény ugyanis szigorúan előírja, hogy a kéményseprés az önkormányzat kötelező feladata. Ráadásul úgy, hogy Szombathelynek kell gondoskodnia az egész megyéről. A megyében két szolgáltató látja most el a feladatokat, Szombathely 1-es kéményseprő körzetében és a megye többi részén a Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft., a Szombathely 2. sz. kéményseprő körzetben pedig a Vasi Füstfaragók Kft.

Az új közbeszerzési pályázatot szeptemberben írták ki, az előterjesztés szerint az elbírálás folyamatban van, de egészen biztosan nem zárul le december 31-ig. Ezért a rendkívüli közgyűlés, ahol vagy egy fél évvel meghosszabbítják a jelenleg érvényes szerződéseket, vagy hivatalosan jelzik az államnak, hogy a város nem képes ellátni a feladatot.

Utóbbi azonban csak akkor lesz lehetséges, ha addig megjelenik egy kormányrendelet, ami erre lehetőséget ad. Úgyhogy most várják a rendeletet, ha az nem születik meg, akkor hétfőn fél évvel meghosszabbítják a jelenleg érvényes szerződéseket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet