Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ellenzék kezdeményezi, hogy a szombathelyi önkormányzati szervezeteknél ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt

Rendkívüli közgyűlés összehívását kérik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Éljen Szombathely frakció közleménye

Tájékoztatjuk önöket, hogy a mai napon dr. Nemény András, Éljen Szombathely! frakcióvezető tüntetésen Hende majdnem nagyobb fújt kapott, mint Orbán - Élőztünk a szombathelyi tüntetésről 2018. December 18. 17:56 tett ígéretének megfelelően a szombathelyi ellenzék képviselői összehívták a rendkívüli közgyűlést, amely a rabszolgatörvény használatának tiltását kezdeményezi Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatánál és az önkormányzat cégeinél.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A kezdeményezés szövege:

Utasítás a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselői részére a rendkívüli munkaidő elrendelésével kapcsolatosan, a munkavállalók védelme érdekében.

A Közgyűlés, mint a tulajdonosi jogok egyedüli gyakorlója, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 3:112. § (3) bekezdése alapján utasítja a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának 100 %-os önkormányzati tulajdonában álló gazdasági társaságainak vezető tisztségviselőit, hogy a rendkívüli munkaidőre vonatkozó szabályok alkalmazása során a naptári évenként 250 óra, kollektív szerződés esetén az évi 300 óra rendkívüli munkaidőt ne lépjék túl „önként vállalt túlmunka” megnevezéssel sem, valamint 12 hónapnál hosszabb munkaidőkeret ne alkalmazzanak.

Éljen Szombathely! Egyesület

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés