Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőröket kellett hívni az irániakhoz a Szent László kórházban

Nem voltak együttműködőek, és csak így lehetett biztosítani, hogy ne bántalmazzák az ápolókat, orvosokat, valamint ne hagyják el a kórházat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Látogatási tilalmat vezethet be a kórházakban és idősek otthonában a koronavírus-járvány terjedésének veszélye miatt az operatív törzs. - írja az infostart.hu - Magyarországon már hét koronavírussal fertőzött személy van, öt külföldi és két magyar – erősítette meg Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. A két új megbetegedett szoros kapcsolatban van a korábban diagnosztizáltakkal. Zajlik a járványügyi eljárás és a kontaktkutatás, kikérdezik őket, merre jártak, kikkel érintkeztek.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A vasárnapi tájékoztatón elhangzott, hogy rendőri intézkedésre is szükség volt. Szombaton a 8. kerületben két iráni nem akart karanténba vonulni, de aztán a rendőri közbelépés után mégis önként bevonultak a Szent László kórházba. Aztán a kórházban is szükség volt rendőri jelenlétre, mert az iráni fertőzöttek nem voltak együttműködőek, és csak így lehetett biztosítani, hogy ne bántalmazzák az ápolókat, orvosokat, valamint ne hagyják el a kórházat. Az idegrendészeti főigazgatóság két képviselője is megjelent és figyelmeztették őket – fejtette ki Lakatos Tibor.

Beszámolt az operatív törzs által hozott új intézkedésekről is. A Milánóból, valamint 100 kilométeres körzetből érkező légijáratokat korlátozzák március 9-től. Férőhelyek bővítése annak érdekében, ha ennél is több gyanús eset lesz, akkor is el tudják helyezni a betegeket Intézkedési tervek készülnek a kapacitások bővítésére. Az Emmi felhívást tett közzé a kórházaknak, ebben felkérték az egészségügyi személyzetet, hogy szüneteltessék vagy halasszák el külföldi utazásukat, saját egészségük és az ellátás biztonsága érdekében. Látogatási tilalom léphet életbe a kórházakban és idősek otthonában. Kérik az iskolákat, hogy halasszák el az osztálykirándulásokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés