Napokon belül élesben üzemelhet a traffipax Sárvár határában - kikerültek a figyelmeztető táblák

Napokon belül már élesben üzemelhet az a traffipax-ház Sárvár határában, amelynek telepítéséről a múlt héten részletesen beszámoltunk. Az eszköz TrafiBox névre hallgat.

Meglepően sok olvasónk üdvözölte az eszköz telepítését Traffipax-házat építettek a 84-es főút mellé, az ostffyasszonyfai kereszteződésbe 2022. June 04. 10:14 és sokan írták, hogy az ő lakóhelyükön is jó lenne hasonló.

Azok, akik hiányolták a sebességmérésre figyelmeztető táblát már megnyugodhatnak, ezeket is kihelyezte a Magyar Közút.

Rendszeres sebességmérés TrafIBox-ból, Sárvár határában - kikerültek a figyelmeztető táblák
TM/Nyugat.hu

Sőt, a TrafiBox mellett tábla figyelmeztet arra, hogy a kamerát rejtő dobozt kamerával megfigyelik. (Ahogyan azt be is mutattuk.)

Rendszeres sebességmérés TrafIBox-ból, Sárvár határában - kikerültek a figyelmeztető táblák
TM/Nyugat.hu

Videó-összeállításunk legelején egy teherautó vezetője akaratán kívül demonstrálta, hogy nem csak a 84-es főúton érkezők gyorshajtása okoz gondot a kereszteződésben, hanem az alsóbbrendű úton érkezők vakmerősége és az Állj, elsőbbségadás kötelező! táblák figyelmen kívül hagyása is.

Ennél jobban már csak fizikai akadállyel lehetne felhívni a figyelmet arra, hogy meg kell állni
TM/Nyugat.hu

SEBESSÉGMÉRŐ KAMERÁKKAL NÖVELIK A BIZTONSÁGOT A 84-ES FŐÚT SÁRVÁR ELKERÜLŐ SZAKASZA ÉS AZ OSTFFYASSZONYFAI ÚT CSOMÓPONTJÁBAN

A közlekedésbiztonság növelése érdekében hamarosan rendszeres sebességellenőrzésre számíthatnak a 84-es főúton közlekedők a Sárvár elkerülő ostffyasszonyfai csomópontjában. A közelmúltban történt súlyos és végzetes baleseteket legtöbb esetben az okozta, hogy a főúton közlekedők esetenként jelentősen túllépték a megengedett sebességet, ezért döntöttek a sebességmérő kamerák alkalmazása mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Rendőrfőkapitányság megyei szakemberei.

A 84-es főút és a Sárvár – Kenyeri összekötő út kereszteződésében az elmúlt időszakban több olyan közlekedési baleset is történt, amely súlyos, vagy halálos kimenetelű volt. Ezért a Magyar Közút és a Rendőrség elemezték a balesetek körülményeit és a helyszín sajátosságait figyelembe véve megállapították, hogy a kihelyezett közlekedési jelzésrendszerek megfelelőek, az alárendelt útról a főút forgalma jól belátható, viszont a 84-es főúton a közlekedők esetenként jelentősen túllépik a megengedett sebesség mértékét. Az alsórendű útról a keresztezésbe behajtók emiatt nehezen tudják megbecsülni a biztonságos kikanyarodáshoz, áthaladáshoz szükséges időt, illetve a főúton közlekedők nagy sebessége miatt a bekövetkező balesetek kimenetele is többségében súlyos fokú személyi sérüléssel jár.

A két szervezet a balesetek számának, illetve azok súlyossági fokának csökkentése érdekében úgy döntött, hogy a főúton a közlekedők sebességének rendszeres ellenőrzésére van szükség. A főút mindkét irányú forgalmának ellenőrzésére a rendőrség által használt sebességmérő kamera fogadására alkalmas úgynevezett TrafiBox szekrényt telepítenek a Közút munkatársai. Az ellenőrzött szakaszra külön jelzőtáblák hívják majd fel a közlekedők figyelmét, a korábbi állapotokhoz képest további sebességcsökkentés ugyanakkor nem történik.

A mérőeszköz fogadására kialakított berendezés beszerzési, telepítési, üzemeltetési és táblázási költségeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. állta, míg a mérések végrehajtását és a mérőeszköz rendszeres kihelyezését a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra ! -
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló