Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Rendszeresen verte a feleségét és szexuálisan molesztálta lányát egy apa Sopronkőhidán

A gyerekeket is ütötte, akik egyszer világgá is mentek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetése súlyosítását annak az apának, aki hosszú időn keresztül testileg és lelkileg is bántalmazta a családtagjait, szexuálisan molesztálta a kislányát – közölte honlapján az ügyészség.

A jogerős ítélet szerint a házaspár egy sopronkőhidai lakásban együtt nevelte a 2005 augusztusában született lányukat és a 2012 áprilisában született fiukat.

A házasságuk 2008-tő megromlott, emiatt a férfi rendszeresen kiabált feleségével, megverte, lelkileg gyötörte . Mindezeknek a gyerekek is szem- és fültanúi voltak, sírva kérték apjukat a cselekmény befejezésére. A férfi a gyerekeket sem kímélte, nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket, megalázóan beszélt velük . Amikor az anya a védelmükre kelt, őt ezért is bántalmazta. A gyerekek gyakran éhesen érkeztek meg az óvodába, iskolába, a szüleik estig nem gondoskodtak a felügyeletükről . Mindezek miatt 2018 nyarán a testvérek hátizsákkal „világgá mentek” , amit egy szomszéd észlelt és hazakísérte őket.

A férfi 2015 -2018 között fenyegetéssel szexuális cselekmény elvégzésére is kényszerítette a lányát.

Az ítélet

A Győri Törvényszék az apát 11 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba. Az apa szülői felügyeleti jogát a két gyermek vonatkozásában megszüntette. A törvényszék az anya bűnösségét is megállapította 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, és ezért őt 1 év 7 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéletet ellen a férfi és a védője felmentés, míg az ügyész a büntetése súlyosítása érdekében fellebbezett.

A másodfokú eljárásban a Győri Ítélőtábla a 2023. szeptember 7-én kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett, a férfi büntetésének a tartamát 16 évre felemelte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló