Rengetegen jelentkeztek Orbán Viktor megkoronázására

Több, mint 10 ezren csatlakoztak egy a Facebookon létrehozott eseményhez, ami az "Orbán Viktor megkoronázása a Duna jegén" címet viseli.

A vicc-esemény egy reakció a kormány legújabb törvénymódosítási tervére, miszerint a megyékből ismét vármegyék, a kormánymegbízottakból pedig a régi hagyomány szerint főispánok lesznek.

Az esemény létrehozójának leírásában ezzel a szöveggel találkozhatunk:

"A tizenkilenc vármegye fő ispánjai megidézik a Hunyadiak szellemét, hogy ünnepélyesen s a hagyományokat tisztelve felhelyezzék dicső vezérünk dicső kobakjának legmagasabb pontjára országunk legbecsesebb ékszerét a magyar Szent Koronát. Áldassék a Király!"

Az eseményt egyébként január 24-ére tervezik, helyszínnek pedig a "Duna jege, valahol a parlament előtt" van megjelölve. Ez természetesen egy utalás Magyarország megválasztott királyára, Hunyadi Mátyásra, akit a történészek szerint a Duna jegén választott királlyá a magyar nemesség - írja a Blikk .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű