Robbanás a MOL zalaegerszegi olajfinomítójában

A legmagasabb, 5-ös kiemelt fokozatban riasztották a tűzoltókat ahhoz a hajnali robbanáshoz, ami a MOL zalaegerszegi olajfinomítójában történt.

5-ös kiemelt, azaz a legmagasabb fokú riasztást adták ki Zalaegerszegen pénteken hajnalban, miután robbanás történt a MOL helyi olajfinomítójában, ahol speciális bitumeneket állítanak elő.

-

Bitumenes tartály robbant fel. A lánggal égés már megszűnt, jelenleg a katasztrófavédelem nagy erőkkel dolgozik a helyszínen. Nincs tudomásunk sérültekről. Aggodalomra semmi ok, kézben tartjuk a dolgokat

- tájékoztatta a nyugat.hu-t 4.30-kor Szabó István tűzoltó alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Iparbiztonsági Főfelügyelőségégének megyei iparbiztonsági főfelügyelője.

Úgy tudjuk, több megyéből indultak járművek a zalaegerszegi olajfinomítóba. A robbanás oka egyelőre ismeretlen.

Tavaly novemberben az olajfinomítóban tartották a Zalaegerszeg 2011 elnevezésű nagyszabású katasztrófavédelmi gyakorlatot, ahol egy, az üzem területén bekövetkező katasztrófát szimuláltak a szakemberek. Ennek keretében az érintett városrészben az oszlopokra szerelt szirénarendszer is megszólalt. Ezúttal nem volt szükség erre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló