Robert Fico az életéért harcol – tájékoztatott a szlovák védelmi miniszter

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán.

Matúš Šutaj Eštok szlovák belügyminiszter és Robert Kaliňák védelmi miniszter ajtótájékoztatót tartott a Robert Fico elleni merényletről - írja a 24.hu.

Most először közöltek hivatalos információkat a támadás óta. Elmondták, hogy a miniszterelnököt még mindig operálják, a műtét három és fél órája tart.

Az állapota nagyon súlyos, tették hozzá. Azt, hogy sikerült volna stabilizálni az állapotát, ahogy korábban a ta3 televízió közölte, kifejezetten cáfolták.

Kaliňák közölte, hogy Fico az életéért harcol. Több lövés érte a testét, polytraumát okozva. Megerősítették, hogy ötször lőttek rá Ficóra, a mostani információk szerint politikai indíttatás volt a támadás mögött.

Robert Ficot szerda délután lőtték meg A nyílt utcán lőtték meg a szlovák miniszterelnököt May 15. 15:43 , amikor egy kampányúton az emberek közé ment Handlová (Nyitrabánya) városában. Az elkövető egy 71 éves költő, Juraj Cintula volt, aki korábban biztonsági őrként is dolgozott, valamint tagja volt egy oroszbarát szélsőséges csoportnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra