Robogósoknak is jár a 480 forintos üzemanyag

Félreértés miatt hetekig fenyegette a veszély a robogósokat, hogy a drágább, piaci árat kell fizetniük az üzemanyagért, pedig a Mol és a NAV is egyetért abban, hogy nekik nem kell forgalmit felmutatniuk.

Előfordult, hogy az elmúlt két hétben piaci áron kellett tankolniuk a robogósoknak, mert a járműhöz nem tartozik forgalmi engedély – írja a 24.hu . A benzinkutasokat az adásvételi szerződéssel és a biztosítás igazolásával sem tudták meggyőzni a vásárlók, pedig utóbbin rajta van a magyar honosság.

Ezzel szemben a Mol tisztázta, hogy forgalmi engedély nélküli robogókba is lehet hatósági áron tankolni, a lap pedig a tisztázás miatt megkereste a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), akik szintén ezt állították.

A rendszámmal rendelkező, természetes személy által üzemeltetett nagyrobogókba szintén 480 forintért lehet tölteni az üzemanyagot. Ha a NAV az árszabály megsértését tapasztalja egy benzinkúton, 100 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki. Ismételt jogsértés esetén ideiglenes bezárást rendelhet el, amely akár fél év is lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek