Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rogán Antal lehet a Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy vissza akar menni gazdasági miniszternek

Matolcsy keményen lobbizik is ezért.

Matolcsy György újra nemzetgazdasági miniszter akar lenni Orbán Viktor kormányában, ha 2019 márciusában lejár a jegybankelnöki mandátuma - írja az aztv.hu két magas rangú kormányzati forrásra hivatkozva. A lap szerint Matolcsy keményen lobbizik is ezért.

Orbán Viktor bizalma töretlen Matolcsyban
nol.hu

Orbán Viktor egyelőre nem osztogat pozíciókat, többször is kijelentette, hogy először meg kell nyerni a 2018-as választásokat. Az atv.hu szerint viszont Matolcsy rendre előhozza a miniszterelnöknek, hogy

egy rendes nemzetgazdasági minisztériumot

szeretne. Ezzel valószínűleg egy, korábban már szóba került struktúrára céloz, amiben a jelenlegi gazdasági minisztérium kettéválasztják.

Ha akarja, Rogán lehet a Nemzeti Bank elnöke
Nyugat.hu

Varga Mihály a költségvetésért és az államháztartás egyensúlyáért felelős pénzügyminiszter lehet, Matolcsy György nemzetgazdasági-és stratégiai miniszter, ha a Fidesz alakíthat kormányt jövőre, állítólag ez a terv Orbán Viktornak is tetszik.

A miniszterelnök bizalma egyébként nem ingott meg Matolcsyban, többször is példaként hozta fel Matolcsy elképzeléseit, már 2010 októberében is kiállt gazdasági minisztere mellett, amikor támadták, a jobbkezének nevezte,

akitől soha nem válik meg

. Eközben a jegybankelnököt sok közgazdász fantasztának tartja.

Ha Matolcsy tényleg gazdasági miniszter lesz, Rogán Antal lehet az új jegybankelnök, feltéve, ha azt a jelenlegi kormányzati kommunikációért felelős miniszter szeretné.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra