Rogán Cecíliát megbüntethették a szabálytalan tihanyi építkezése miatt

Hadházy derítette ki.

A kormányhivatal szerint Rogán Antal volt felesége, Rogán Cecília szabálytalanul építkezik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén. Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a Veszprém Megyei Kormányhivatal a közérdekű adatigénylésére adott, ködös válasza alapján azt írta, hogy örökségvédelmi bírságot szabtak ki és megtiltották az építőipari kivitelezési tevékenységet Rogán Cecília tihanyi telkén.

A Tihanyban megvásárolt ingatlant Rogán „felújítás” címén a földig rombolta, hogy egy teljesen új villát építsen, írja Hadházy, aki szerint mindezt úgy, hogy közben tudta, hogy a három méteres paravánnal eltakart telken illegálisan építkezik.

Hadházy szerint, amikor először kezdett az ügyben nyomozni, akkor a Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztálya azért nem válaszolt, mert az építésügyön „járványvédelemmel voltak elfoglalva”, de a választások után válaszoltak. A kormányhivatal azt is írta, hogy az eddigi tevékenység nem volt engedélyköteles (nyilván a bontásra gondol), idézi az ellenzéki parlamenti képviselőt a klubradio.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű