Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A város nem segített, a Karitász igen

Egy szombathelyi rokkant lakásának akadálymentesítéséhez kellett 300 ezer forint.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legutóbbi városi közgyűlésen Szorgos munka, a végén kemény vita a keménydrogról 2013. October 31. 08:44 folyt egy kisebb vita erről, Gyebrovszki János kifogásolta, hogy a Szent Márton Év előkészítése kapcsán a város még zárdafestésre is ad pénzt, eközben hiába kérik, nem segítenek egy súlyos, mozgásképtelen betegnek.

Ha egynek adnak, akkor mindenkinek kell?

A vita hevében az ügyet nem sikerült kibogoznunk, ezért később kerestük meg a képviselőt, mesélje már el, miről is van szó. A Szent Flórián krt. egyik lakásában él egy szklerózis multiplexben szenvedő beteg, aki a lépcsőházhoz vezető magas lépcső miatt nem tud közlekedni, annyi kellene csak, hogy a lépcső mellé építsenek egy rámpát.

Rámpaépítés a Szent Flórián utca 31-nél
Épül a rámpa
Garai Antal Atom

Ennek érdekében szólalt fel a képviselő a közgyűlésben, ám segítséget nem kapott. Később elmondta, hogy megkereste ezzel a hivatal városfejlesztési osztályát is, ám nekik nincs önállóan felhasználható pénzkeretük. Mivel tagja a szociális bizottságnak, ott is előhozta az ügyet, de – mint mondta – a bizottság kormánypárti tagjaitól nem kapott segítséget.

Volt, aki azzal utasította vissza a kérést, hogy ha egy valakinek adnak, akkor mindenkinek kell, volt, aki azt kérdezte, miért nem valamelyik egyesülethez fordul - mesélte. Gyebrovszki szerint mindez felháborító akkor, amikor játszi könnyedséggel döntenek milliókról, milliárdokról.

A Karitász gyorsan intézkedett

Aztán mégis érkezett segítség, mégpedig a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásztól. Tuczainé Régvári Marietta igazgató vállalta, hogy kifizetik a költségeket. Gyebrovszki azt mondja, gyorsan ment a dolog, ő árajánlatot kért, a városháza illetékes irodája is gyorsan kiadta a szükséges engedélyt, és a héten már el is kezdődött a munka, ami a jövő hét elejére be is fejeződik.

A képviselő megjegyezte, hogy ez jelenti a szolidaritást, a segítőkészséget, a városvezetők viselkedésén pedig fel van háborodva, hiszen a városfejlesztési bizottság a költségvetésen belül átcsoportosíthatta volna ezt a 300 ezer forintot. Megjegyezte, hogy már korábban elvették az egyéni képviselői keretet, ami korábban fejenként egymillió volt, és éppen ilyen célokat szolgált.

Akkor azt az ígéretet kapták, hogy a városfejlesztési bizottságnál lesz számukra fejenként félmilliós keret erre, de az idén ezt már a kormánypárti képviselők elköltötték, az ellenzékieknek nem maradt. Példának hozta fel a Szent Gellért utcai buszmegállók ügyét, ahol ötmillió kellene ahhoz, hogy a megállókban naponta megforduló 500-600 embernek ne kelljen várakozás közben elviselni az esőt és a szelet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Szorgos munka, a végén kemény vita a keménydrogról

Szünettel eltelt délelőtt, 41 napirendi pont, majd jött a mocskos rágalom és a kurvázás.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra