„Rossz szomszédság, török átok” - Kőszegi olvasónk kereste meg lapunkat, hogy távol-keleti szomszédja megkeseríti az életét

A kőszegi férfi azt mondja, a szomszéd többször bántalmazta őt és feleségét, egyszerűen nem tud beilleszkedni. Kommunikálni sem tudnak vele.

„Rossz szomszédság, török átok” – mondjuk ma is Arany János nyomán, ha kellemetlen szomszédjainkra panaszkodunk. A kőszegieknek pedig annak idején volt is dolga a szultán csapataival, azonban most nem törökökről, nem Péterről és Pálról meg a fülemile énekéről, hanem egy Kőszegen élő távol-keleti férfi és egy helyi házaspár konfliktusáról van szó.

A házaspár férfi tagja, Imre kereste meg lapunkat azzal, hogy szomszédja megkeseríti az életüket, többször bántalmazta is őket.

Imre elmondta, lakóhelyükön az üzletekhez, házakhoz tartozik egy beugró rész, közös parkoló. A férfi vendégei sokszor rossz helyre parkolnak. Egy ilyen esetnél, a magyar férfi szólt a vendégeknek, akik készségesen odébb álltak egy másik parkolóhelyre, azonban a szállásadó ekkor kirontott és nekiment szomszédjának. Lökdöste, meg is ütötte.

Máskor meggyanúsította a házaspárt, hogy amit ő kiakasztott a kerítésre azt leszedték, ekkor is nekiment a 70 éves férfinak.

Legutoljára az áramszolgáltató embereivel volt dolga a háznál Imrének, amikor szomszédja ismét kirohant a házból és a férfi elmondása alapján minden előzmény nélkül rárontott, majd feleségét is bántalmazta: lökdöste, kicsavarta a kezét és egy asztalt is hozzá akart vágni. Ezt látták az áramszolgáltató emberei is.

Mindhárom esetben hívott rendőrt a házaspár, látleletet is vetettek. Imre úgy tudja, a harmadik alkalommal szomszédját bevitték a rendőrök, de, hogy ki tudták-e hallgatni, abban már nem biztos, hiszen ők sem tudnak kommunikálni vele, vannak nyelvi nehézségek, talán ezért is fajult el ennyire a történet.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a Kőszegi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, nem adtak további információt.

Imre azt mondja, neki semmi problémája a külföldiekkel, de azt gondolja, hogy nemcsak a helyieknek kell alkalmazkodni ebben a helyzetben, hanem a szomszédnak is. „Mindent meg kellene tennie, hogy beilleszkedjen közénk. Elfogadhatatlan, hogy bántalmazott minket. A feleségem 65, én pedig 70 éves vagyok. Ott tartunk, hogy félve megyünk ki az utcára. Ez nagyon nincs rendjén” – zárta a férfi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló