Helyreigazítunk: nem ételmérgezés okozta a rosszulléteket a szombathelyi iskolákban

Az október 9-én megjelent cikkünknek megtévesztő volt a címe - ugyanis azóta sem derült ki, mi okozta a szombathelyi gyerekek tömeges rosszullétét.

Szeptember 27-én kezdődött az ételmérgezési mizéria Szombathely négy iskolájában. Több mint 300 diák érintett a hányással, hasmenéssel és lázzal járó megbetegedésben, amit sok szülő szerint a menzán adott gyümölcsleves okozott. (Az ételeket az Elamen Zrt. szállította.)

Heteken át nem lehetett tudni, pontosan mi okozta a tömeges megbetegedéseket. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával vizsgálta a körülményeket. Erről október 9-én írtuk egy cikket, Nyomoz a rendőrség a szombathelyi iskolai ételmérgezés ügyében 2018. October 04. 10:53 amiben a vasi kormányhivatal sajtóközleményét hoztuk le. Akkor, a cikk azt írtuk, hogy

Nyomoz a rendőrség a szombathelyi iskolai ételmérgezés ügyében

. Ugyanis később kiderült, hogy még nem állapították meg, mi okozta a tömeges megbetegedést.

Ezért most helyreigazítást teszünk közzé:

2018. október 4-én ,Nyomoz a rendőrség a szombathelyi iskolai ételmérgezés ügyében” című médiatartalom címében valótlanul állítottuk, hogy a szombathelyi iskolákban ételmérgezés történt. Ezzel szemben az igazság az, hogy a szombathelyi iskolákban tapasztalt megbetegedések okát az eljárt hatóságok még nem állapították meg.

Annyi biztos, hogy a megyei tisztifőorvos közben kiadott egy közleményt, amely szerint: "115 betegtől beérkezett székletminta laboratóriumi vizsgálata során 32 mintából calicivírus volt kimutatható, 41 vizsgálata még folyamatban van". Erről részletesen itt írtunk.

(Címlapunk illusztráció.)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Kiderült, calicivírus fertőzött meg több mint 300 diákot Szombathelyen

A fertőzés már a múlt héten történt, de csak most sikerült kiderítenünk az okát.

Közélet