A kormányt kóstolgató RTL-híradó legszebb pillanatai

Szerda este megmutatta a nagy kertévé, hogy tudnak ők tisztességes hírműsort is készíteni. Lemaradt róla? Mutatjuk a fénypontokat!

Tegnap elfogadta az országgyűlés a reklámadót, aminek lényege, hogy a hirdetéseket közlő sajtótermékeknek fizetniük kell a hirdetések közlése után, minél több bevétel van ezekből, annál többet. Az azonban egyértelművé vált a törvényből - már csak azért is, mert számítások szerint a komplett költségvetéshez képest elenyésző, 10 milliárd forint körüli összeg folyhat csak be belőle -, hogy ezt alapvetően az RTL Klub megszorongatására hozták létre. A Fidesz-közeli TV2 legnagyobb ellenfelének ugyanis már a reklámbevételének 40 százalékát kell majd leadóznia, ami meglehetősen nehéz helyzetbe hozza a csatornát.

És erre szerda este kicsit ráébredtek az RTL-nél: gyakorlatilag elkezdtek híradót csinálni, újszülött zsiráfbébik és kánikula-riport helyett végre valós témákkal foglalkozni - olyanokkal, amik kellemetlenül eshetnek az Orbán-kormánynak. Aki esetleg lemaradt volna, annak most mutatjuk a legsnájdigabb pillanatokat!

1. Szellő István pimasz ábrázattal vezeti fel a Felcsút polgármesteréről, Mészáros Lőrincről szóló riportot

2. Semmi esetre se feledjük: Orbán Viktor régi jóbarátja ez a kedves milliárdos faluvezető! Aki persze nem hajlandó megmutatni a vagyonnyilatkozatát, hiába lenne kötelező.

Dörgedelmesen kemény számok hangzanak el:

És sikerül belebegtetni némi korrupciógyanút is:

A reklámadó kapcsán sem éppen finoman érzékeltetik, hogy az állam velük cseszett ki a legjobban:

És persze rögtön utána megmutatják, hogy volt olyan, amikor Orbán Viktor még szeretett dörgölőzni az RTL Klub sztárjaihoz:

És még azt is behúzta a csatorna, hogy - miután a fideszesek sunyi módon azzal mentegették a reklámadót, hogy a nagy kereskedelmi adók súlyos társadalmi károkat okoznak - összeszedték, hogyan támogattak civileket, szegényeket, filmeket, kulturális eseményeket. Ezt inkább egészében javasoljuk megtekinteni , de egyébként a többi riport is látható teljes hosszúságban a tévé oldalán, többek között itt és itt .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet