Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videón, ahogyan levágják a nemrég kirakott, túl magas hídfejeket a szombathelyi Rumi úton

Nagy felháborodást okozott a lakóknak, a kivitelező kénytelen volt lépni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel két hete írtunk Nagyon komoly gondok vannak a Rumi úti csapadékvíz-elvezetéssel 2019. July 18. 18:22 a Rumi út csatornarekonstrukciójáról, és arról, hogy komoly gondok jelentkeztek a munka során. A nyolc helyszínen, 800 millió forint uniós támoghatásból zajló rekonstrukció során ugyanis a kivitelező 40-50 centiméter magas hídfejeket épített a kapubejárók széleire, és ezek miatt rendkívül nehezen lehet kihajtani az autókkal.

A problémát súlyosbítja, hogy egységesen négy méter széles bejárókat alakítanak ki, ami sok autónak túl szűk. És arról is, hogy az ároknak csak az aljára terveztek betonlapot, az oldala viszont füves lenne, ami nagyobb eső esetén kimondottan hátrányos. Minderről egyébként Tóth Kálmán, a körzet városi képviselője számolt be egy sajtótájékoztatón Nagyon komoly gondok vannak a Rumi úti csapadékvíz-elvezetéssel 2019. July 18. 18:22 ,

Pár nappal később a képviselő egy Facebook-posztban jelentette be, hogy a sok panasz miatt a kivitelező a hibák egy részt korrigálja. Ezeket sorolta fel akkor:

1. A hídfejek levágása kb. két hét múlva próbavágással kezdődik.
2. A Rumi út 201. előtti járdaszakaszt (ami a Bendefy utcai buszmegálló mögötti részt jelenti), fel fogják bontani, az ott élők előzetes értesítésével.
3. A Csititó felől elkezdték a mederlapok elhelyezését. Az átereszekben levő csövek alsó része így egy szintbe kerül az árok aljával.
4. A Vass Gereben utcai levezető árokkal kapcsolatban megerősítették, hogy fedett, azaz zárt rendszert építenek nyílegyenesen belevezetve az esővizet a Gyöngyösbe. Ezzel a munkaszakasszal kezdték ezen a héten a munkát.
5. A Páfrány utcából a vizet szintén ebbe a szakaszba vezetik bele mindkét irányból.

Tóth Kálmán most arról tájékoztatott minket, hogy a kivitelező elkezdte a katasztrofális hídfejek levágását. Mivel több mint 300 ilyen hídfej van a városban, és egy levágás több mint fél óra, komoly munkába kezdett a kivitelező, amit meg is előzhetett volna.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra