Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sorra nyeri a sajtópereket a kormánypárti sajtó ellen Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi elnöke

Először a megyei lap, majd a köztévé és az Origo tévesen állította, hogy cégei miatt nyomoznak ellene. Czeglédy büntetőfeljelentést is tett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Czeglédy Csaba az MSZP városi elnöke, a szombathelyi közgyűlés baloldali, ellenzéki frakciójának vezetője. Ráadásul Czeglédy ügyvédként országosan ismert ellenzéki politikusok védőjeként is sikereket ért el kormánytagok elleni perekben.

A Pannon Lapok Társasága kezdte

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Talán nem véletlen, hogy ezek után a kormánypárti sajtó érdeklődési körébe került. Először, idén szeptemberben a PLT-hez tartozó (amely cég nemrég Orbán Viktor jó barátjának, Mészáros Lőrincnek az érdekeltségébe került ) Szombathelyi7Nap, majd a Vas Népe és annak online kiadása, a vaol.hu írta azt, hogy nyomoznak Czeglédy Csaba és cége, a Human Operator ellen - ami nem igaz, állítja Czeglédy.

Czeglédy beleállt
Vágvölgyi Bálint

A politikus lapunk kérdésére azt mondta, a Human Operator éppen hogy a sértettje az ügynek, mert tőlük akarnak egy 2007-es adásvétel kapcsán nem kevés pénzt kihajtani üzleti ellenfeleik, ez a pénz azonban nem jár nekik. Hozzátette, a nyáron fenyegetőztek is azzal, hogy nekiugranak a sajtóban, ha nem fizetnek. Nem fizettek, és jöttek az újságcikkek.

Czeglédy a Szombathelyi7Nap, a Vas Népe és a vaol.hu ellen sajtópert indított, minden pert megnyert, a Szombathelyi Törvényszék jogerősen helyreigazításra kötelezte a lapokat. (Az ítéletek cikkünk alatt olvashatóak.)

Az Origo ellen büntetőfeljelentést tett, elrendelték a nyomozást

December elején aztán az Origo.hu frissítette fel a történetet, ők is azt írták, hogy Czeglédy és a Humán Operator ellen nyomoznak a hatóságok, az információt a Duna TV is közölte. A politikus ismét sajtópert indított, a tárgyalások most a héten lezajlottak. A bíróság első fokon a Duna TV-t szintén helyreigazításra kötelezte, az Origo elleni perben a bíró az ítélethirdetést január 4-re halasztotta.

Czeglédy Csaba hozzátette, az Origo ellen büntetőfeljelentést is tett, a hatóság elrendelte a nyomozást, ez az ügy folyamatban van.

Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés