Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jogerősen két év letöltendő a sárga taxis magyar embercsempésznek

Két fővárosi taxis is lebukott júniusban Vas megyében, amint szír menekülteket szállítottak az osztrák határhoz.

A Szombathelyi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a férfit, aki három szír állampolgárt szállított a gépkocsijával 2021. június 4-én Szombathely közelében a 87. számú főúton, amikor közúti ellenőrzés alá vonták és elfogták az utasaival együtt.

A vád szerint a vádlott előzetesen megállapodott egy ismeretlen személlyel abban, hogy 500 euró ellenében olyan embereket szállít a magyar-osztrák határ közelébe, akik a jogszabályi rendelkezések megszegésével jutottak be  Magyarország területére.

Jogerősen két év letöltendő a sárga taxis magyar embercsempésznek
TM/Nyugat.hu

A vádlott a megbízójától kapott utasításokat követve Dunaföldvár térségébe ment 2021. június 4-én reggel, ahol felvett három, Magyarország területén engedély és útiokmány nélkül tartózkodó szír állampolgárt a 6-os út mellett egy erdős részen. A vádlott ezt követően a megbízója által meghatározott útvonalon szállította a szír állampolgárokat, úticéljuk Kőszeg térsége volt.

A Renault taxiban három szír menekült utazott, akik illegálisan tartózkodtak hazánkban
TM/Nyugat.hu

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, két évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, valamint egy évre eltiltott a közúti járművezetéstől.

Az ítélet jogerős.

-
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra