Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gongütés jelezte, hogy elkészült a Zene Háza Sárváron

Félmilliárd forintból épült a zeneiskola mellett.

Átadták Sárvár új, különleges kulturális élménypontját, a Zene Háza épületét. A belváros egyik legszebb klasszicista épületében működő művészeti iskola mellé, közel bruttó félmilliárd forintos beruházással épült fel a koncert- és próbatermeknek, valamint kiállító tereknek és vendéglátó egységnek otthont adó közösségi tér - írja a sárvárváros.hu .

Forrás: sárvárváros.hu

A Zene Házát Szalai Péter tervezte, kivitelezője a SárvárHáz Kft volt. Az arborétum közvetlen szomszédságában emelkedő Zene Háza minden igényt kielégítő fény- és hangtechnikával felszerelt terme alkalmas lesz élő koncertekre. Itt inkább kisebb, bensőségesebb hangulatú kamarakoncertek lesznek és egyéb rendezvények, köztük színházi előadások is.

Forrás: sárvárváros.hu

Az épület 470 millióba került, ennek felét európai uniós pályázatból és az önkormányzat önrészéből állták, másik felét a Vas megyei önkormányzat turisztikai célú fejlesztési kerete finanszírozta.

Forrás: sárvárváros.hu

A hétvégi avatáson megjelent Kondora István, Sárvár polgármestere, Majtényi László, a megyei közgyűlés elnöke és Ágh Péter országgyűlési képviselő. Az ő gongütéseik jelezték, hogy megnyílt a sárvári Zene Háza.

Forrás: sárvárváros.hu
Forrás: sárvárváros.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra