A sárvári bíróság döntött két ukrán embercsempész ügyében

Letöltendő börtönbüntetést kaptak, jogerősen.

A Sárvári Járási Ügyészség ma állította bíróság elé azt a két ukrán férfit, akit a rendőrjárőrök 2021. december 21-én, az M86-os számú főúton, Vámoscsalád közelében értek tetten, miközben hat szír állampolgárt szállítottak a magyar-osztrák határ felé – közölte lapunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

A vád szerint az ukrán elkövetők a hat szír állampolgárt – akik illegálisan lépték át a szerb-magyar határt – 2021. december 21-én, Domaszék közelében vették fel az egyik vádlott tulajdonában álló, magyar rendszámú személygépkocsiba, és velük a magyar- osztrák határ felé indultak. Az autó utasterében öt, a csomagtartóban pedig egy csempészett személy utazott.

Police.hu

A vádlottak célja az volt, hogy ismeretlen megbízó által ígért anyagi ellenszolgáltatás fejében a külföldieknek segítséget nyújtsanak abban, hogy a határon meg nem engedett módon átlépve Ausztriába eljussanak.

Police.hu

A gépkocsit 2021. december 21-én, az M86-os főúton, Vámoscsalád közelében a rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták , és a vádlottakat a csempészett szír állampolgárokkal együtt előállították.

Police.hu

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek az őrizetben lévő vádlottakat, egyiküket két év hat hónap, másikukat két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint öt és négy évre kiutasította az ország területéről. A csempészéshez használt gépkocsit a járásbíróság elkobozta.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek