Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gályával bővül a Karnevál

A BM és a Karneváli Kuratórium összefogásának eredményeképpen börtönrabok eveznek a szombathelyi Csónakázó tó vizén.

Ahogy azt már megszokhattuk, a Savaria Karnevál minden évben megpróbálja túllicitálni önmagát. Ez idén sem lesz másképpen. A karneváli helyszínek ezúttal a Csónakázó tóval bővülnek, ahol gályán viszik majd csónakázni a kilátogatókat.

Méz ser, bor és malacsült is várja majd az első szombathelyi gálya fedélzetére lépőket, és amíg a két szintes hajó felső szintjén a patríciusok a bőségszaruból fogyasztanak az alsó szinten a szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet „lakói” gályáznak. A börtönlakók a legszigorúbb óvintézkedések mellett hagyhatják csak el a börtönt, így hiába próbáltunk meg részleteket megtudni a Belügyminisztérium egyelőre csak annyit közölt, hogy valóban megállapodtak a Karnevál Kuratóriumával és három napra biztosítanak embereket az evezőkhöz. Sajnos sem a gályázók létszámát, nem árulták el, sem pedig azt, hogy mi alapján válogatják majd ki az evezősöket.

Korabeli ábrázolásokból, illetve filmekből, például a Ben-Hurból próbáltuk meg megrajzolni a gálya terveit

– kezdte Benyák Imre, hajóépítő.

Ez egy kisebb, fordulékonyabb hajó lesz. Szükséges volt, hogy minimális méretekkel dolgozzunk, mivel a szombathelyi Csónakázó tó nem egy túlságosan nagy vízfelület, továbbá ott van a gyaloghíd, amelyen alatt szintén át kell férnie a gályának. A nagy látványos vitorlákat így el kellett hagynunk, de így is impozáns lesz a hajó. A felső fedélzet 27 méter, míg az alsó valamivel nagyobb 30 méter. Erre azért volt szükség, hogy a kiszolgáló pultokba szükséges ételeket és italokat raktározni lehessen. Ám így is szükséges lesz egy hajóház a partra, hogy a kikötéseknél „feltankolhasson” a büfé.

Hamarosan gálya fogadja a karneválozókat
Mészáros Zsolt

Mérei Tamás, a Karnevál kurátora kiemelte, hogy a Karnevál mindig is az összefogásról szólt. A rendezvény legújabb látványossága is csak így jöhetett létre. Az Erdészet ingyen biztosította a faanyagot a hajó megépítéséhez, a BM pedig annak a lehetőségét teremtette meg, hogy olcsó munkaerőt találjanak a gályázáshoz. De a Szombathelyi Szimfonikusok is kiveszik a részüket, ugyanis a gályázás ütemét biztosító dobost a zenészek delegálják. Váltásban összesen 9-en lesznek.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ezzel a két cikkel vicceltük meg Önöket, elnézést!

Sem a Csónakázó-tavon nem fognak evezni elítéltek a Savaria Karnevál alatt, sem parkolóőröket figyelő mobilos alkalmazás nem létezik. De azért nincs harag, ugye?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra