Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Várhatóan új bérlője lesz a Savaria mozi kávézójának

Sikerült havi egymillió fölé tornászni a bérleti díjat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nettó 1 millió 100 ezer forint havi bérleti díj a legjobb ajánlata Savaria mozi kávézójára - derül ki a közgyűlési anyagból. Az ajánlattevő a Farkas Mihályhoz köthető szombathelyi Eurosolving Kft., így várható, hogy ez a cég nyeri meg a bérlet szerződést.

Ez a második pályázat volt

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A kávézóra tavaly ősszel írták ki először Az új közgyűlés dönt majd a mozi büféjéről, kisegítik a Haladást, megtiltották a város nevének használatát 2019. June 18. 08:18 a pályázatot, mivel a jelenlegi bérlő, a Cafe 5 Kft. szerződése tavaly decemberben lejárt. A pályázatot azonban érvénytelennek nyilvánították. Ugyanis a három legjobb ajánlat közül kettő formai okokból érvénytelen volt.

Koncert alatt ilyen a mozi kávézója
Kovács Dávid

Érdemes felidézni az akkori ajánlatokat. A legtöbbet, havi nettó 810 000 forintot Panda István ígért a kávézóért, a második hely az Eurosolving Kft-é volt, havi nettó 708 710 forinttal. A jelenlegi bérlő, a Cafe 5 Kft. havi nettó 524 000 forintot ajánlott.

A városi közgyűlés, hivatkozva a város gazdasági érekeire, novemberben Kemény határozat a Vasivíz Zrt. igazgatóságának, átvilágítják a Haladást, lesz otthona az SZKKA-nak 2019. December 02. 11:54 úgy döntött, hogy érvénytelenítik a pályázatot és újat írnak ki. A magas árat kínálok anyagában ugyanis csak formai és nem tartalmi hiányosságok voltak, így várható volt, hogy ezeket az újabb pályázati körben kijavítják vagy pótolják. A jelenlegi bérlő szerződését pedig 2020. április 30-ig meghosszabbították.

Hiába kifogásolta a döntést a jelenlegi bérlő

A Cafe 5. Kft. tulajdonosa a döntés után levélben kifogásolta az eljárást, több pontban is veszélyeztetve látta a verseny tisztaságát és a pályázati eljárás jogszerűségét. A hivatal szerint viszont minden szabályos volt, és a város gazdasági érekeinek figyelembevételével döntöttek.

A megismételt pályázaton ugyanaz a három pályázó tett, most már érvényes ajánlatot. Érdekes megnézni, hogy az elmúlt három hónap alatt jelentősen emelkedtek az árajánlatok. Mint már írtuk, a legmagasabb ajánlat, nettó 1 millió 100 ezer forint az Eurosolving Kft-é.

A második helyre a jelenlegi bérlő, a Cafe 5 Kft. nettó 890 ezre ajánlata futott be, Panda István most 866 ezer 800 forintot ajánlott.

A döntést a közgyűlés hozza meg a jövő héten, ha azt nézzük, hogy az első pályázatnál is a gazdasági érdek volt a legerősebb, akkor borítékolható, hogy a legmagasabb bérleti díjat kínáló Eurosolving Kft. üzemelteti a Savaria mozi kávézóját májustól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés