Várhatóan új bérlője lesz a Savaria mozi kávézójának

Sikerült havi egymillió fölé tornászni a bérleti díjat.

Nettó 1 millió 100 ezer forint havi bérleti díj a legjobb ajánlata Savaria mozi kávézójára - derül ki a közgyűlési anyagból. Az ajánlattevő a Farkas Mihályhoz köthető szombathelyi Eurosolving Kft., így várható, hogy ez a cég nyeri meg a bérlet szerződést.

Ez a második pályázat volt

A kávézóra tavaly ősszel írták ki először Az új közgyűlés dönt majd a mozi büféjéről, kisegítik a Haladást, megtiltották a város nevének használatát 2019. June 18. 08:18 a pályázatot, mivel a jelenlegi bérlő, a Cafe 5 Kft. szerződése tavaly decemberben lejárt. A pályázatot azonban érvénytelennek nyilvánították. Ugyanis a három legjobb ajánlat közül kettő formai okokból érvénytelen volt.

Koncert alatt ilyen a mozi kávézója
Kovács Dávid

Érdemes felidézni az akkori ajánlatokat. A legtöbbet, havi nettó 810 000 forintot Panda István ígért a kávézóért, a második hely az Eurosolving Kft-é volt, havi nettó 708 710 forinttal. A jelenlegi bérlő, a Cafe 5 Kft. havi nettó 524 000 forintot ajánlott.

A városi közgyűlés, hivatkozva a város gazdasági érekeire, novemberben Kemény határozat a Vasivíz Zrt. igazgatóságának, átvilágítják a Haladást, lesz otthona az SZKKA-nak 2019. December 02. 11:54 úgy döntött, hogy érvénytelenítik a pályázatot és újat írnak ki. A magas árat kínálok anyagában ugyanis csak formai és nem tartalmi hiányosságok voltak, így várható volt, hogy ezeket az újabb pályázati körben kijavítják vagy pótolják. A jelenlegi bérlő szerződését pedig 2020. április 30-ig meghosszabbították.

Hiába kifogásolta a döntést a jelenlegi bérlő

A Cafe 5. Kft. tulajdonosa a döntés után levélben kifogásolta az eljárást, több pontban is veszélyeztetve látta a verseny tisztaságát és a pályázati eljárás jogszerűségét. A hivatal szerint viszont minden szabályos volt, és a város gazdasági érekeinek figyelembevételével döntöttek.

A megismételt pályázaton ugyanaz a három pályázó tett, most már érvényes ajánlatot. Érdekes megnézni, hogy az elmúlt három hónap alatt jelentősen emelkedtek az árajánlatok. Mint már írtuk, a legmagasabb ajánlat, nettó 1 millió 100 ezer forint az Eurosolving Kft-é.

A második helyre a jelenlegi bérlő, a Cafe 5 Kft. nettó 890 ezre ajánlata futott be, Panda István most 866 ezer 800 forintot ajánlott.

A döntést a közgyűlés hozza meg a jövő héten, ha azt nézzük, hogy az első pályázatnál is a gazdasági érdek volt a legerősebb, akkor borítékolható, hogy a legmagasabb bérleti díjat kínáló Eurosolving Kft. üzemelteti a Savaria mozi kávézóját májustól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet