Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Harmincmillió helyett mindössze kétmillió forintot kap a Savaria Múzeum

Filléreket kapnak azok a települések, ahol ellenzéki polgármesterjelölt nyert.

Azokon a megyeszékhelyeken és városokban, ahol nem fideszes polgármestert választottak a helyiek, a Kubinyi-programban kért támogatásnak csak a töredékét kapták - írja a Magyar Hang .

Írunk arról, amit tudni érdemes.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Kubinyi-program keretében a múzeumok az állandó kiállításaikat újíthatják fel.

A Kásler Miklós miniszter által vezetett Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy döntött, hogy a megpályázott összegnek csak a töredékét kapják ellenzéki polgármester által vezetett települések.

Lapunk ezért megkereste a múzeum igazgatóját, Csapláros Andreát,aki elmondta, hogy a korábbi pályázatokból újulhattak fel a Savaria Múzeum felső termei, ahol az állandó kiállítások találhatóak.

Mészáros D. Zsolt

Ez a prehisztorikus, a római és a középkori termeket érintette. Az igényelt támogatásból, a kőtár (lapidárium) komplett felújítását szerették volna megvalósítani.

Mivel azonban huszonnyolc millióval kevesebbet kaptak az eredetileg kért összegnél, így a múzeum dolgozóinak alaposan végig kell gondolniuk, hogy mit tudnak megvalósítani.

Az intézmény azonban nem marad kiállítás nélkül

- mondja Csapláros. Ugyanis a kutatók éjszakáján megnyílt térképkiállítás jövőre is folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra