Harmincmillió helyett mindössze kétmillió forintot kap a Savaria Múzeum

Filléreket kapnak azok a települések, ahol ellenzéki polgármesterjelölt nyert.

Azokon a megyeszékhelyeken és városokban, ahol nem fideszes polgármestert választottak a helyiek, a Kubinyi-programban kért támogatásnak csak a töredékét kapták - írja a Magyar Hang.

A Kubinyi-program keretében a múzeumok az állandó kiállításaikat újíthatják fel.

A Kásler Miklós miniszter által vezetett Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy döntött, hogy a megpályázott összegnek csak a töredékét kapják ellenzéki polgármester által vezetett települések.

Lapunk ezért megkereste a múzeum igazgatóját, Csapláros Andreát,aki elmondta, hogy a korábbi pályázatokból újulhattak fel a Savaria Múzeum felső termei, ahol az állandó kiállítások találhatóak.

Mészáros D. Zsolt

Ez a prehisztorikus, a római és a középkori termeket érintette. Az igényelt támogatásból, a kőtár (lapidárium) komplett felújítását szerették volna megvalósítani.

Mivel azonban huszonnyolc millióval kevesebbet kaptak az eredetileg kért összegnél, így a múzeum dolgozóinak alaposan végig kell gondolniuk, hogy mit tudnak megvalósítani.

Az intézmény azonban nem marad kiállítás nélkül

- mondja Csapláros. Ugyanis a kutatók éjszakáján megnyílt térképkiállítás jövőre is folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra