Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harmincmillió helyett mindössze kétmillió forintot kap a Savaria Múzeum

Filléreket kapnak azok a települések, ahol ellenzéki polgármesterjelölt nyert.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azokon a megyeszékhelyeken és városokban, ahol nem fideszes polgármestert választottak a helyiek, a Kubinyi-programban kért támogatásnak csak a töredékét kapták - írja a Magyar Hang .

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A Kubinyi-program keretében a múzeumok az állandó kiállításaikat újíthatják fel.

A Kásler Miklós miniszter által vezetett Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy döntött, hogy a megpályázott összegnek csak a töredékét kapják ellenzéki polgármester által vezetett települések.

Lapunk ezért megkereste a múzeum igazgatóját, Csapláros Andreát,aki elmondta, hogy a korábbi pályázatokból újulhattak fel a Savaria Múzeum felső termei, ahol az állandó kiállítások találhatóak.

Mészáros D. Zsolt

Ez a prehisztorikus, a római és a középkori termeket érintette. Az igényelt támogatásból, a kőtár (lapidárium) komplett felújítását szerették volna megvalósítani.

Mivel azonban huszonnyolc millióval kevesebbet kaptak az eredetileg kért összegnél, így a múzeum dolgozóinak alaposan végig kell gondolniuk, hogy mit tudnak megvalósítani.

Az intézmény azonban nem marad kiállítás nélkül

- mondja Csapláros. Ugyanis a kutatók éjszakáján megnyílt térképkiállítás jövőre is folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés