Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Célba ért a Savaria-Nett Pack dolgozóinak segélykiáltása

Szombathelyi MSZP-s politikusok segítségét kérték a dolgozók, íme, az eredmény: visszaállítják a műszakpótlékot és a régi műszakbeosztást.

Másfél hete tartott sajtótájékoztatót a Savaria-Nett Pack előtt Ipkovich György és Nemény András országgyűlési képviselő. Beszámoltak egy petícióról, ami mellé közel 300 aláírást csatoltak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cég dolgozói. Minderről mi is beszámoltunk, akkori cikkünk Segélykiáltás a Savaria Nett-Packból 2013. October 17. 12:49 végén a petíció is olvasható.

Választ nem, ígéretet kaptak

A két képviselő be is ment a gyárba, ahol megpróbáltak választ kapni kérdéseikre. Az üzem vezetője fogadta is őket, de a fővárosi központban éppen nem volt bent az illetékes, aki érdemben tudott volna válaszolni. Ipkovich és Nemény azért ígéretet kapott, hogy a következő hét elején (azaz néhány nappal ezelőtt) Budapesten tárgyalnak majd a gondokról.

Nemény András ma adott ki közleményt, ebben azt írja, a tárgyalások eredményeként a Főkefe Nonprofit Kft. igazgatója javaslatot tett a szombathelyi gyáregységnek, ebben kezdeményezi a dolgozók életminőségét jelentősen javító műszakbeosztás visszaállítását, és ezzel egyidejűleg a műszakpótlék visszaadását.

A képviselő egyúttal köszönetet mond a dolgozóknak, akik kiálltak társaik és saját maguk érdekeiért.

Nemény András közleménye

A Főkefe Nonprofit Kft. igazgatója tájékoztatott arról, hogy a hétfői tárgyalásunkon elhangzottaknak megfelelően a mai napon letett egy javaslatot a szombathelyi Savaria Nett-Pack gyáregység számára, melyben kezdeményezi a dolgozók életminőségét jelentősen javító műszakbeosztás visszaállítását, és ezzel egyidejűleg a műszakpótlék visszaadását.

Ellenzéki képviselőként ezeknek az eredményeknek is örülünk, és köszönjük a cég vezetésének a gyors reagálást. Ugyanakkor valljuk, hogy a valódi megoldás a Munka Törvénykönyvének olyan irányú megváltoztatása lenne, amely garantálja, hogy ne lehessen törvényes keretek közt a munkavállalók helyzetét rontani. Egyben meggyőződésünk az is, hogy a gyár szombathelyi önállóságának visszaadása a kulcsa a helyi érdekek, értékek képviseletének. Ezért amennyiben lehetőséget kapunk rá, úgy az esetből is tanulva megváltoztatjuk a Munka Törvénykönyvét, továbbá visszaállítjuk a Savaria Nett-Pack gyáregység önállóságát.

Az igazi köszönet azonban ma azokat a dolgozókat illeti meg, akik bátran kiálltak a maguk és társaik érdekében, és akik ezt a sikert elérték. Az MSZP országgyűlési képviselőjeként Ipkovich György képviselőtársammal együtt én is nekik tartozom köszönettel a kapott bizalomért.

Dr. Nemény András
országgyűlési képviselő

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Segélykiáltás a Savaria Nett-Packból

MSZP-s országgyűlési képviselőket riadóztattak a szombathelyi gyár dolgozói, mert veszélyben a megélhetésük.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra