Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt országszerte ismert és elismert karmesterrel vág bele a Savaria Szimfonikus Zenekar a következő évadba

Újult erővel és új felállással vágnak neki a koronavírus utáni időszaknak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán délelőtt tartott évadnyitó sajtótájékoztatót a Savaria Szimfonikus Zenekar, melyen Kiss Barna igazgató és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester mellett részt vett az a négy karmester – Kovács János, Vajda Gergely, Cser Ádám és Dobszay Péter – is, akik vezényelni fogják a 2020-2021-es hangversenyeket.

Először is természetesen a koronavírus-járvány került szóba, ami miatt nehéz helyzetbe került a kulturális élet is, de most egy kicsit elkezdhetünk fellélegezni, így bátran bejelentik az új évadra szóló terveiket. A jelenlegi helyzetben ugyanis semmi nem korlátozza, hogy hangversenyeket tartsanak: az 500 fős létszámkorlátot a helyszín adottságai miatt nem tudják átlépni és ülőhelyes rendezvényeket is lehet tartani a jelenlegi szabályok szerint.

A Savaria Szimfonikus Zenekar évadnyitó koncertje Rost Andreával
Bonyhádi Zoltán

Horváth Soma alpolgármester szerint a járványhelyzet és a sok bizonytalanság ellenére egy igencsak nívós programot sikerült összeállítaniuk a szimfonikusoknak, melyben a zenetörténet tulajdonképpen minden jelentős korszakát felvonultatják majd.

Öt országszerte ismert és elismert karmester fogja irányítani majd a hangversenyeket, köztük régi és új arcokkal is. Közülük négyen, a már fent is említett Kovács János, Vajda Gergely, Cser Ádám és Dobszay Péter jelen is volt a sajtótájékoztatón, hogy meséljenek egy kicsit a műsorról és arról, hogy esetlegesen milyen szálak fűzik őket Szombathelyhez. Az ötödik karmestert, Thomas Kornélt pedig azért kellett nélkülözni, mert jelenleg karanténban van az Egyesült Államokban a családjával, de egy videóüzenettel ő is készült, melyben hatalmas lelkesedéssel mesélt októberi és februári koncertjéről.

szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

Ha a koronavírus nem szól közbe, szeptemberben indul is az új évad és egészen jövő év júniusáig tart majd. A programtáblázatból kiderül, hogy lesz olyan karmester, aki nem kevesebb, mint hét alkalommal vezényel majd és akad olyan is, akit csak kétszer csíphetünk el Szombathelyen. Felcsendülnek majd Bartók-, Mozart-, Puccini-, Verdi-, Respighi-, Ravel-, Chopin-, Prokofjev-, Debussy-, és Csajkovszij-művek is, valamint Beethoven-esteket is tartanak.

Emellett elbúcsúztatták Madaras Gergely vezető karmestert is, aki 6 évig dolgozott a Savaria Szimfonikus Zenekar élén. Munkájának elismeréséül pedig Nemény András polgármester nevében egy emléklapot is átadott neki a kultúráért is felelős alpolgármester.

„Úgy érzem, ez nem egy búcsú vagy elválás, hanem egy nagyon gyümölcsöző korszak lezárása. Azt gondolom, hogy minden egyes koncertünk valamilyen szinten egyedülálló volt. Mind a közönség, mind a zenekar számára olyan energiát adtak a koncertek, hogy azzal tovább tudtunk lendülni a következő szakaszokba” – mondta Madaras Gergely, aki egy ingyenes koncerttel búcsúzik most egy időre Szombathelytől, augusztus 27-én 19 órakor a Bartók Teremben.

Madaras Gergely
szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

A teljes műsor, illetve a bérlet- és jegyárak a Savaria Szimfonikus Zenekar hivatalos oldalán megtalálhatók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés