Ungár Péter és Schmidt Mária közös cégétől bérel irodát az Agrárminisztérium

A bérleti díjat közpénzből fizetik, ami így a Fidesz kormánybiztosának és az LMP országgyűlési képviselőjének hoz hasznot.

Az Orbán-kormány az agrártárca számára a saját kormánybiztosának érdekeltségébe tartozó ingatlancégtől bérel ki egy egész irodaházat az egyik legdrágább belvárosi részen - írja a hvg.hu .

Ungár Péter egyik sajtótájékoztatója Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotók)

A Vigadó Palota Irodaház a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (röviden: a BIF) tulajdona, ennek a tőzsdén jegyzett részvénytársaságnak pedig a legnagyobb, többségi részvényese Schmidt Mária családi cége, a PIÓ-21 Kft. Az irodaházba az Agrárminisztérium költözik át a Kossuth téren évtizedeken át használt épületből.

Ez azt jelenti, hogy

az Orbán-kormány az egyik minisztériuma számára a saját kormánybiztosának érdekeltségébe tartozó cégtől bérel irodaházat közpénzből.

A BIF-ben főrészvényes Pió-21 Kft. teljesen családi cég: Schmidt Mária a többségi tulajdonosa, mellette lányának, Ungár Annának és fiának, az LMP országgyűlési képviselőjeként dolgozó Ungár Péternek is részesedése van benne. Vagyis az irodaház kibérléséből származó haszonnal így a Terror Háza főigazgató-kormánybiztos Schmidt Mária és az ellenzéki képviselő Ungár Péter gyarapodhat.

De a minisztérium nemcsak az irodaházat bérelte ki a BIF-től, hanem az Aranykéz utca 4-6. szám alatt levő teremgarázs egy részét, is az állami vezetők valamint a minisztérium autóinak részére.

A hvg.hu megpróbálta megtudni, mennyi bérleto díjat fizet a minisztérium Shmidt Máris és Ungár Péter közös cégének, de nem jártak sikerrel. Ungár Pétert elérték, az LMP-s politikus annyit közölt, hogy

a vagyonomhoz, így a Pió-21 Kft.-ben lévő részesedésemhez is édesapám halála után örökléssel jutottam. A családi cégben kisebbségi tulajdonos vagyok, a cégvezetésnek nem vagyok része, a döntésekben semmilyen szinten nem veszek részt. Ebben semmilyen változás nem történt az elmúlt hónapokban, így a fenti kérdésekről is a cég vezetését kell megkérdezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet