"Schmitt Pál nem alkalmas az államfői szerepre"

Általános iskolai gyakorlókönyvet vitt a Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom a Sándor-palotához, hogy átadják azt az államfőnek, akinek nyelvi hibái miatt sorra születnek a poénok az interneten.

Visszaküldené egykori olimpiai bajnokunkat és jelenlegi köztársasági elnökünket az iskolapadba a baloldali ifjúsági szövetség - röviden összefoglalva ezért hívták össze a sajtó képviselőit a budapesti Sándor-palota elé péntek délután.

Végh Edvárd, a Magyar Szocialista Párt XVII. kerületi elnökségi tagja elmondta:

Schmitt Pál amióta beköltözött a Sándor-palotába, szisztematikusan, hétről-hétre rombolja a magyar köztársasági elnöki intézményt. Ez ugye a legfőbb közjogi méltóság hivatala, joggal elvárható a mindenkori államfőtől, hogy példát mutasson a magyar népnek, és igazodási pont legyen a társadalom számára. Schmitt Pál erre a szerepkörre nem alkalmas.

a Sándor-palota előtt
Nyugat.hu

Csak egy báb Orbán Viktor sakktábláján

Megvédenék továbbá az államfői intézmény maradék hitelét, megőriznék azt addig, míg nem jön a sorban következő köztársasági elnök, aki majd képes lesz betölteni ezt a posztot. Sass Szabolcs, a Societas elnöke annyit fűzött még hozzá:

szégyenletes pillanata volt a magyar történelemnek, amikor kiderült, hogy az ország első embere írástudatlan. Elszomorító látni, hogy milyen utat járt be hazánk a magyar köztársaság első elnöke, Göncz Árpád beiktatásától. (...) Schmitt Pál le se tudná tagadni, hogy csupán csak egy báb gazdája sakktábláján. Mi más is lehetne, mikor a magyar nyelv védelméről beszél, közben pedig írni sem tud?

Majd ezt követően elővettek egy Ugróiskola - Hej, írás, helyesírás! című, általános iskolai gyakorlókönyvet, hogy azt átadják a hivatalban, mondván: forgassa azt serényen az elnök, valamint ne szégyelljen részt venni felnőttoktatásban, és olvasgassa Göncz Árpád sorait is.

Internetes poénoldalak is születtek

Mint ismeretes, Schmitt Pál azzal vívta ki a figyelmet legutóbb, hogy a hegyeshalmi Paprika Csárdában a következő sorok kíséretében hagyta ott névjegyét még tavaly szeptemberben:

Első álamfői látogatásom első álomásán.

Nem ez volt az első eset: a köztársasági elnök a készülő alkotmányhoz elküldött javaslataiban szintén súlyos hibákat ejtett.

Az internet gyorsreagálású társadalma persze most is gyors volt: megszületett már Pitt Schmál szórakoztató Facebook-oldala, ide kattintva pedig "álamfői" nyelvezetre fordíthatunk le bármilyen weboldalt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet