Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Schobert Norbertnek 15 milliós kártérítést kellett fizetnie a lemezkiadóknak

Az ügynek nincs vége, a kiadók a késedelmi kamatok megfizetését követelik.

2013 óta húzódik a fitneszvállalkozó és a lemezkiadók vitája a szerzői jogok megsértése miatt, Schobert ugyanis nem fizetett a fitneszvideóiban felhasznált zenékért. Tavaly végül kénytelen volt 15 milliót fizetni a kiadóknak, de ezzel a harcnak nincs vége - írja a 24.hu .

Nyolc évvel ezelőtt összefogtak a lemezkiadók, és eljárást indítottak Schobert ellen a jogdíjakért. A dabasi bíróság végül tavaly ősszel ítélte bűnösnek az üzletembert, aki összesen 15 millió forint kártérítést fizetett.

A kiadók ennél jóval több pénzt szerettek volna, de az ügyészség úgy ítélte meg, hogy az esetek többsége elévült, így végül csak három DVD esetében vizsgálták a jogsértést. Ezek nem is Schobert, hanem felesége, Rubint Réka videói, melyeket 2010 után adtak ki.

Az ügynek azonban nincs vége, a kiadók a késedelmi kamatok megfizetését követelik, ami szerintük - tekintetbe véve, hogy milyen régóta húzódik az eljárás - jelentős összeg.

„Tárgyaltunk Norbert jogi képviselőjével, létre is jött egy megállapodás, amit a kiadók aláírtak. Aztán Schobert Norbert meggondolta magát, megszüntette a kapcsolatot az ügyben eljáró jogi képviselőjével és megtagadta ennek a megállapodásnak az aláírását” – mondja a kiadókat képviselő Bérczes László.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra