Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Schobert Norbi gyújtogatásra, fosztogatásra, vérengzésre számít

A fitneszguru kifejtette, miért Brüsszel a Magyarországot sújtó bajok forrása.

Nagyinterjú jelent meg szerda délelőtt a Mandineren Schobert Norberttel. A fitneszedző üzletember az orosz-ukrán háborúról, a Magyarország által is megszavazott brüsszeli szankciókról és az energiaválságról mondta el a véleményét, valamint azt is, hogyan védekezik a családja a megugrott rezsiköltségek ellen. Schobert rögtön az interjú elején leszögezte:

Nem a kormány szövegét nyomom, engem egyetlen politikus sem hív fel, hogy lediktálja, mit mondjak.

Ezt követően a fitnesszguru lényegében visszamondta a kormány legfontosabb üzeneteit. Az orosz-ukrán háborúról például ezeket gondolta:

Európát gyakorlatilag évtizedek óta művesekezelés tartja életben, de most saját maga megtámadta a művesét – amely biztosította neki a gázt és az olajat. Oroszországnak annyi gáztartaléka van, hogy a lakosság havi gázszámlája a miénk negyvenedrésze – és az EU-ban nálunk az egyik legolcsóbb a gáz.

Az Egyesült Államok is jól jár, hiszen hitelből fegyverzi fel Ukrajnát, eközben az Európai Unió szépen visszasüllyed a kőkorszakba. Be kellene végre látni, hogy Vlagyimir Putyin nem fog belerokkanni az európai szankciókba.

Az egyetlen megoldás a béke, ezért maximálisan egyetért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor kormányfő nyilatkozataival.

Ez szűkebb értelemben Oroszország és Ukrajna konfliktusa, tágabban értelmezve pedig Oroszország és az USA háborúja – az Európai Uniónak nem lenne szabad beavatkoznia.

A hamarosan induló nemzeti konzultációról:

Fontos lépésnek tartom, és részt is veszek benne. Ha pozitívan zárul, akkor a miniszterelnök Brüsszelben fel tudja mutatni, hogy a magyar nép is a szankciók eltörlése mellett foglal állást.

Mire számít Schobert Norbert az energiaválsággal kapcsolatban?

Gyújtogatásra, fosztogatásra, vérengzésre, jelentősen romló közbiztonságra számítok.

Milyen lesz a tél?

Hideg telünk lesz; már most olyan hideg van, mint tavaly november végén. Az emberek fázni és éhezni fognak. Sok lakásban nincs távfűtés, egyszerűen meg fognak fagyni, különösen a nyugdíjasok.

Európa és Magyarország gazdasági kilátásairól:

Év végével olyan csődhullám jön, amely megroppantja az uniós és a magyar gazdaságot is. Idáig munkaerőhiány volt, de hónapokon belül egymillió munkanélkülire számítok. Az uniós döntéshozóknak mindezért felelniük kell – büntető­jogilag, anyagilag egyaránt.

Hogyan érinti a vállalkozását a válság?

Már most be kellett zárnunk néhány boltot, de közben, hála Istennek, pár újat is tudtunk nyitni. A covidjárvány alatt is lakat került egy-két üzletre (...). Végül túléltük az időszakot, de aztán jött az uniós rezsiterror. Annyi pénzem van, hogy talán év végéig tudom finanszírozni és működtetni a céget (...) van egy pont, ami után csődbe fogok menni.

Hogyan érintette a családját a rezsiválság?

Az otthonunkban a gázszámla 70 ezerről 500 ezer forintra ment fel augusztusban. Most mi is napelemet telepíttetünk, hőszivattyút rendeltünk, és amin tudunk, spórolunk: lekapcsoljuk a villanyt, ha nem vagyunk a szobában, kevesebb helyiséget fűtünk.

Arról, hogy a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatósági tagja Orbán Viktor öccse, Orbán Áron:

Orbán Áron azért lett a bizottság tagja, mert Horvátországban üzemeltet egy Update üzletet, és mivel a korábbi tag távozott tőlünk, felkértem, hogy vállalja el a feladatot. Jó barátság van köztünk, mindketten sportlövők vagyunk, innen az ismeretség. Ettől még nem kapok pénzt vagy bármilyen támogatást a Fidesztől.

Az úgynevezett gyermekvédelmi törvényről a következőt gondolja:

Teljes mértékben egyetértek vele, semmilyen propagandát nem szabad folytatni az iskolákban.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű