Scooter, a kínai meztelen kutya a világ legrondább kutyája

A nyelve kilóg, hátsó lábai hátrafelé néznek, de ettől függetlenül imádja a virslit.

Idén is megrendezték a világ legrondább kutyája versenyt a Sonoma-Marin Fesztiválon a kaliforniai Petalumában. Az 1500 dolláros fődíjat a 7 éves Scooter nyerte meg - írja a hvg.hu.

Scooter egy kínai meztelen kutya, akinek hátsó lábai csökevényesek: ízületei hátrafelé néznek, így csak a mellső lábain képes járni. Egy fizikoterapeuta kerekes kiskocsit javasolt a számára, amivel már könnyebben mozog.

A világ legrondább kutyája
Reuters

Születése után el akarták altatni, de a Saving Animals From Euthanasia (SAFE) nevű állatvédő szervezet megmentette, és egyik tagja gondozta hét éven át. A férfi azonban egy idő után már volt erre képes, így került mosatni gazdájához, a szintén SAFE-tag Linda Celeste Elmquisthez, aki benevezte a versenyre.

Mint a rangos eseményről beszámoló híradások, például az amerikai Today magazin megjegyzi: amikor a dolgát végzi, a rakás rendre hátrafelé néző lábain landol, de Scooter nem csinál belőle problémát: egyszerűen felrúgja a levegőbe. Gazdája szerint mindettől függetlenül Scooter ugyanolyan, mint bármelyik másik kutya, és imádja a virslit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű