Sebastian Kurz a bukás után 35 évesen otthagyja a politikát

A volt osztrák kancellár pártelnökként sem folytatja sajtóinformációk szerint.

Lemond pártelnöki posztjáról és kivonul a politikából Sebastian Kurz - írja a 24.hu a Der Spiegel információira támaszkodva. Októberben mondott le kancellári tisztségéről, de ennél most már többet is tudni: visszavonul a politikától, "elvesztette a lelkesedését a korrupciós vádak miatt".

Sebastian Kurz nemrég apa lett, így családfőként képzeli el a közeli jövőjét a sajtóinformációk szerint. November közepén az osztrák parlament megfosztotta mentelmi jogától a volt kancellárt, aki ellen korrupció gyanúja miatt folytatnak vizsgálatot. A döntést maga Kurz és pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) tagjai is támogatták, tiszta vizet öntve a pohárba.

A gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó osztrák államügyészség október elején házkutatást tartott az ÖVP bécsi központjában, a kancellári hivatalban és a pénzügyminisztérium épületében is. Ennek nyomán kormányválság alakult ki, Kurz pedig néhány nappal később bejelentette lemondását a kancellári tisztségről.

A nyomozás fő kérdése jelenleg az, manipulálta-e az ÖVP az Österreich című lapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat 2016-ban Kurz érdekében, és közpénzből fedezték-e a megjelentetésüket – idézi az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek