Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Plázában az az épeszű ember eszik csak, akinek nincs más választása, de ez most örökre megváltozott

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Unger András (mobilfotó)

Álljon bárhol egy újépítésű bevásárlóközpont, és most szűkítsük a kört csak Magyarországra, az majdnem biztos, hogy a jóízlés és a kritikus ízlelőbimbók tulajdonosai csak végszükség esetén fanyalodnak arra, hogy beüljenek a tömegétkeztetős részlegre, ahol összevissza hajló műanyag evőeszközökkel nyiszatolhatják a rossz szénhidrátokat, az ízetlen jégsalátát és az egyéb fonnyadozó rusnyaságokat, folyamatosan méregető asztalszomszédok vonzásában.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

De hát néha nagy úr a muszáj, különösen éhesen, esetleg munkaidőben leugorva, gyerekkel pláne. De mégis mit együnk egy plázában? Budapesten már szerencsére nem kell ezen gondolkodnunk, mert pár hete megnyílt a Westend aluljárószintjén a Séf Asztala . Ami többek között rántotthúsra specializálódott - de úristen, hogyan!

Hát tűpontosan így:

Unger András (mobilfotó)

Olvastam róla szép cikkeket, gondoltam, teszt a lelke mindennek, ráadásul fővárosi tudósítóként pont olyan helyen lakom, hogy egy jó görög gyrososon kívül például egy bármilyen Kossuth téri őrületről kongó béllel hazafelé tekerve nem nagyon esik útba semmi. Ja de, a Westend, amiből köszi, de nem.

Álmomban sem sejtettem, hogy ebből hamar köszi, és igen lesz, pedig ha jobban belegondolok, igazából világnagy faszság nem így közelíteni annak ismeretében, hogy a helyet a magyarországi fine dining egyik legelismertebb alakja, Wolf András séf kormányozza. Aki a Dining Guide interjúja szerint maga is húzta először a száját az ötletre, de aztán megvitatták főnökével, hogy igazából miért is ne uralkodhatna a nevelő célzat, miszerint egyszerű, anyuka otthoni konyhájából mindenki által ismert ételeket is össze lehet rakni remek minőségben.

Unger András (mobilfotó)

Az itt kapható étellel lezavart eddigi első találkozásom alapján azt mondhatom, a recept tényleg működik: egy csirkecombfiléből készült rántotthúst kértem, ahhoz pedig mézes-csilis-gyömbéres szószt, illetve korianderes káposztát (ez így egy menü, amihez szörp is tartozik).

Rögtön éreztem, hogy itt valószínűleg nem úgy állapítják meg a húsról, hogy még rásózhatják-e a hülye vendégre, hogy feldobják a plafonra, és ha ottragad, akkor inkább már nem.

Minden ilyen rosszvendéglátós sztori instant elillant a fejemből az első harapáskor: pihepuha hús belül, friss alapanyagokat kiabáló panír kívül, üdén roppanós saláta - az öntet a húshoz pedig annyira gusztusosan mennyországi volt, hogy néhány évszázaddal ezelőtt máglyahalált osztogattak volna érte, annyira közel áll a hihetetlenhez. Egyébként a rántotthusi még disznóból és borjúból is készül, de van kolbászmenü és krumplinudli is.

És akkor még nem emlegettem a talpalatnyi étkezde csalogatóan fás dominanciájú, skandinávos dizájnját, amivel ha szemközt állunk, és képesek vagyunk kizárni a hátunk mögül érkező csatazajt, akkor egy pillanatra azt is képzelhetjük, hogy egy fiatalosan menő bisztróba jöttünk. Bár végülis tényleg!

Unger András (mobilfotó)

Fejenként 1800 és 3500 forint közötti spektrumon húzódik a jóllakás ára, függően attól, mennyire voltunk éhesek és milyen húsból kérjük a rántottat, de a lényeg, hogy melléfogni valószínűleg nem nagyon tudunk. Pont úgy nem, mint ahogyan én biztosan melléfogtam volna, ha egy évvel ezelőtt valaki megkérdezi, hogy lehet-e majd valaha jóminőségűt enni egy plázában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés