Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokszor a bajba jutott nehezíti meg a segítségnyújtók dolgát

Ma van a 112-es segélyhívószám nemzetközi napja. Nyílt nap volt a szombathelyi központban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

112 - mostanra már mindenki tudja, hogy ezt a számot akkor is tudja hívni, ha "nincsen pénz a telefonján" és ha nincsen térereje. A számot tárcsázva bármikor segítséget hívhatunk akkor, ha baleset van, ha tűz ütött ki, vagy ha valaki rosszúl lett. Ennek a háromjegyű telefonszámnak van ma a nemzetköz napja, aminek apropóján nyílt napon várták a szombathelyi központban a látogatókat.

Nyílt nap van ma a 112-es központban, a segélyhívó nemzetközi napja alkalmából #hanyasvagy #helsinkiazmarnyugat #nyugathu #112 fotó: @farkasbazsi

5 Likes, 1 Comments - Nyugat.hu (@nyugat.hu) on Instagram: "Nyílt nap van ma a 112-es központban, a segélyhívó nemzetközi napja alkalmából #hanyasvagy..."

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az országban két központ van. Az egyik nálunk, a másik pedig Miskolcon. A telefonokat nem terület szerint osztják el, így tehát előfordulhat, hogy valakit a nyugati országrészből a keletibe, és vagy fordítva kapcsol a rendszer.

A telefonos operátor a hívás beérkezése után egy kérdéssorral próbálja meg leszűkíteni azt, hogy miben és hogyan is tudnak a leggyorsabban segíteni. A legtöbbször azonban pont az akadályozza meg a segítség gyors kiérkezését, hogy a telefonáló nem tud, vagy nem akar valamelyik kérdésre válaszolni.

A diszpécsereknek egy erre a célra fejlesztett szoftver segít a munkájukban. Mutatjuk is:

Nyugat.hu

Élőben jelentkezünk a 112-es hívásfogadó központból

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés