Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Semjén Zsoltot nem érdekli, mit akar a magyarok többsége, és mégiscsak bevezetné a vasárnapi boltzárat

Kevés olyan össztársadalmi hördülés volt mostanában, ami annyira egyöntetűnek tűnt, mint a boltbezárások elleni. A KDNP-elnök szerint csak taktikai visszavonulás ez a mostani.

A Magyar Idők nevű lap interjúban feszítette neki a dilemmát Semjén Zsoltnak, miszerint a vasárnapi boltzár bevezetését a kereszténydemokraták a legnagyobb sikereik közé sorolták, de az intézkedést a kormány mára mégis eltörölte (igaz, ehhez sajnos kellett az is, hogy a Fidesz saját verőembereivel próbáljon végigvinni egy választási csalást , ami a sajtónak hála komoly hullámokat vetett, így kénytelenek volnak engedni az MSZP népszavazási beadványának, majd inkább úgy döntöttek, jobbról előzik be a kudarcot, és maguk törölték el a kötelező vasárnapi zárva tartást).

Semjén a jelek szerint egy pillanatra sem engedte el a kezét az ötletnek, a péntek reggel megjelent interjúban azt találta mondani, hogy szerinte ez csak taktiktai visszavonulás, ugyanis

"a kvótareferendum élet-halál kérdés a nemzet számára, ennek eredményét nem lehetett kockára tenni, így nem volt más választás, mint visszavonni."

Mészáros Zsolt

Szerinte az is gond volt, hogy a gazdasági tárca fél, vagy inkább negyed szívvel állt csak az ügy mellé, nem volt egy rendes kampány a vasárnapozás mellett, pedig egy ilyen

lehetőséget adott volna az eredmények bemutatására, például arra, hogy mennyire megnőtt a hétvégi családi programok száma.

Semjén végül azzal egészíti ki a tárgykört, hogy el kell érni, hogy a szakszervezetek is tűzzék végre a zászlajukra a kérdést.

Mutassuk be a pozitív tapasztalatokat, és így győzzük meg az embereket.

( via )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra