Semmiben és senkiben nem bíznak a magyarok

Bizalomhiányos nemzet vagyunk.

Az Ipsos Válságban a bizalom? alcímmel készített nemzetközi felmérést. Ezzel 29 országban azt vizsgálták, hogy mekkora a bizalmuk az állampolgároknak a közösségi élet három területén: a médiában, az üzleti életben és a politikában.

A 444.hu összefoglalója szerint néhány kivételtől eltekintve minden vizsgált kérdésben a legbizalomhiányosabb csoportként szerepelt az 1000 fős magyar minta. Míg például az autógyárakban jobban bízunk, mint a németek, a britek, vagy a dél-koreaiak, a gyógyszergyárakat a megkérdezettek 38 százaléka egyenesen megbízhatatlannak tartja és csupán 23 százalékuk ad a szavukra.

Az egyik legérdekesebb eredményt a médiát érintő kérdés szülte. Eszerint a 29 vizsgált országból a magyarok bíznak meg a legkevésbé a médiában. Mindössze az emberek 9 százaléka mondta azt, hogy megbízhatóak a médiacégek és 64 százalékuk egyenesen megbízhatatlannak tartja őket. 

Összevetve azt látjuk, hogy a megkérdezettek körében még a politikusok is megbízhatóbb forrásnak számítanak, mint a média – idézi a propeller.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek