Sérült hattyút mentettek az állatvédők a szombathelyi Csónakázótónál

Három tojást is találtak, valószínűleg azokat védte a gúnár és ezért bántották.

Egy sérült hattyú gúnárról kaptunk bejelentést – írta Facebook-oldalán az Állatvédők Vasi Egyesülete hétfőn. Történt ugyanis, hogy járókelők egy sérült szárnyú hattyút láttak szenvedni a szombathelyi Csónakázótó partján, párja pedig bőszen védelmezte a fészküket, melyben három tojás volt.

Facebook/Állatvédők Vasi Egyesülete -Szombathely

Kiderült, hogy hattyúk már évek óta ide járnak költeni, de idén sajnos valakinek az útjában állhattak. Valószínűleg a tojásokat védte a gúnár és ezért bántották.

Facebook/Állatvédők Vasi Egyesülete -Szombathely

A bejelentőt hozzánk irányították, mi pedig azonnal a segítségükre siettünk. Egyik tagunk azonnal megkereste őket és ott várt a tónál, míg szakértő madármentő érkezett és befogta a sérült hattyút, majd párját is – mesélték.

Facebook/Állatvédők Vasi Egyesülete -Szombathely

A kis család már szerencsére biztonságban van, megkezdték a gúnár állatorvosi kezelését is. Hozzáteszik az állatvédők, hogy természetesen együtt marad a család, és egy biztonságosabb helyet keresnek számukra, hogy többé ne bántsák őket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely