Shane Tusup igényt tart a Hosszú Katinka után járó életjáradékra

Állítólag már pert is indított az állam ellen.

Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok és egyszeres ezüstérmes Hosszú Katinka exférje és egykori edzője igényt tart a volt felesége után járó edzői életjáradékra – írja az Inforadio. Állítólag már pert is indított a magyar állam ellen.

Hosszú Katinka a riói olimpián megnyerte a 200 méteres és a 400 méteres vegyesúszást, továbbá a 100 méteres hátúszást, ezenfelül 200 méter háton ezüstérmet szerzett. Ekkor Shane Tusup volt az edzője, és ez alapján 2 112 400 forint járna neki havonta, ugyanannyi, mint az úszónőnek.

Csakhogy a háromszoros olimpiai bajnok a nagyapját, Bakos Lászlót nevezte meg az életjáradékra jogosult edzőjeként, aki meg is kapta a pénzt, egészen 2023. január másodikáig, amikor 90 éves korában elhunyt.

Shane Tusup bejelentkezett az életjáradékra, és ennek az az oka, hogy Hosszú Katinka elmúlt 35 éves, így már jár neki az életjáradék, és elvileg az edzőnek csak 45 éves kor felett kezdik meg a kifizetést, kivéve, ha már a tanítványa is kapja az ellátást.

A portál szerint további vitára okot adó kérdés, hogy a járadékot csak magyar állampolgár kaphatja, de Hosszú Katinka sikerei idején Shane Tusup még csak amerikai állampolgár volt, viszont 2022-ben felvett a magyar állampolgárságot is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek