Sikerrel zárult a büki Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság

A jótékonykodás sem maradhatott el.

Szeptember 23. és 26. között rendezték meg Bükön az Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokságot, melyet a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület rendezett Őze-Guth Szilviával és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel karöltve, és a visszajelzések alapján igazán színvonalas bajnokságot sikerült létrehozniuk.

Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság 2021
Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A megmérettetésen 41 egyesület 87 ifjúsági korcsoportú ökölvívója mutathatta meg tudását, a négy nap során összesen 65 mérkőzésen. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 4 fővel indult a korosztályos versenyen.

 • Reseterics Fanni egy győzelmet és egy vereséget követően női 60 kg-ban ezüstérmet szerzett.
 • Szabó Dávid ugyancsak egy győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet szerzett férfi 48 kg-ban.
 • Buza Rafael három győzelmet követően aranyérmet szerzett férfi 63,5 kg-ban.
 • Buza Rómeó szintén három győztes mérkőzést produkálva aranyérmet szerzett férfi 67 kg-ban.
 • Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság 2021
  Még több képért kattints!
  Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

  Különdíjasok:

 • Legjobb teljesítményt nyújtó ifjúsági női versenyző: Mezei Petra HFC
 • Legjobb teljesítményt nyújtó ifjúsági férfi versenyző: Buza Rafael FBO
 • Összesített csapatverseny:

 • I. FBO
 • II. KSI
 • III. DVS
 • A versenynek komoly tétje volt, hiszen a hamarosan kezdődő Ifjúsági Európa-Bajnokságra induló kerettagságért is folyt a küzdelem a magyar bajnoki cím elnyerése mellett.

  Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság 2021
  Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

  Az ökölvívás mellett ezúttal is nagy szerepe volt a jótékonykodásnak a négy nap során. Ez alkalommal a büki Pukler Ábel gyógykezelésének segítése céljából bocsátottak árverezésre egy, a négyszeres K1 világbajnok, Ernesto Hoost által dedikált kesztyűt. Ráadásul az ökölvívók nagy családja is elindított egy spontán adományhullámot, így végül 360 000 forintot sikerült összegyűjteniük, amelyet a döntők napján át is adtak Ábelnek és családjának.

  Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság 2021
  Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

  „Örömünkre szolgál, hogy ennyire színvonalas bajnokságot sikerült létrehoznunk Őze-Guth Szilviával és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel közösen. A mezőny lehetett volna valamivel erősebb is, de bízunk benne, hogy ez a jövőben változni fog, és ennek ellenére is bőven akadtak parázs mérkőzések. Versenyzőink remek teljesítményt nyújtottak, sőt mi több néhányan a vártnál magasabb színvonalon teljesítettek, aminek rendkívül örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy a kemény munka, amit véghezviszünk megtérül. Nyakunkon az Ifjúsági Európa-Bajnokság, amire gőzerővel készülünk, hogy ott is minél jobb teljesítményt tudjanak nyújtani versenyzőink. Támogatóinknak ezúton is köszönjük, hogy hozzájárultak rendezvényünkhöz, nélkülük mindez nem sikerült volna” – mondta lapunknak Varsányi Áron edző.

  Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság 2021
  Még több képért kattints!
  Fitt-Box Ökölvívó Egyesület
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sport