Sikkasztás miatt nyomoznak a Nyitrai utcai ÁMK-ban

Úgy tudjuk, az Általános Művelődési Központ általános iskolájában történt a bűncselekmény. A rendőrség megerősítette információnkat, kiderült, hogy a polgármester tette a feljelentést.

A részletek egyelőre nem ismertek, csupán annyit tudunk, hogy az iskola vezetői körében történt a bűncselekmény. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kérdésünkre annyit közölt, hogy a szombathelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya sikkasztás gyanúja miatt folytat eljárást az intézménynél.

Jelenleg arról sincs információnk, hogy mekkora összegre és milyen módon történt a sikkasztás.

A Városháza közleménye

Polgármesteri feljelentés után rendőrségi vizsgálat

Egy nyár eleji, hivatalos bejelentés nyomán a Nyitra utcai ÁMK gazdálkodásával összefüggésben pénzügyi szabálytalanság gyanúja merült fel. Az önkormányzati intézménynél az elmúlt hetekben elvégzett ellenőrzés során kiderült, hogy az elkövetett pénzügyi szabálytalanságok súlyossága miatt indokolt a büntetőfeljelentés megtétele.

Ezt követően dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, a Szombathelyi Rendőrkapitányságon sikkasztás bűncselekményének alapos gyanúja miatt feljelentés tett. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya megindította az eljárást.

Az intézményben történtekkel összefüggésben munkajogi lépésre is sor kerül. Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése jövő szerdán rendkívüli ülést tart, az üggyel kapcsolatos előterjesztést a közgyűlés zárt ülésén tárgyalják majd a képviselők.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló