A Szombathelyi Törvényszék előtt a sikkasztó ügyvezető ügye

Majdnem 30 millió forintos kárt okozott.

A Szombathelyi Járásbíróság egy rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére - írta a Szombathelyi Törvényszék közleményében.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A tényállás szerint egy 2016-ban bejegyzett, önálló cégjegyzési joggal rendelkező cég ügyvezetője a társaság megalakulásától kezdve 2019. október 7-ig a vádlott volt. A társaság ügyvezetőjeként a vádlott végezte az adminisztrációt, a könyvelővel való kapcsolattartást, valamint a társaság pénzügyeinek kezelését – ideértve a társaság házipénztárát is – a vádlott látta el.

A vádlott a társaság pénztári pénzkészletéből – amely a vádlottra, mint vezető tisztségviselőre rá volt bízva– saját céljaira 2016. október 26. és 2019. október 7. közötti időben több részletben jogtalanul pénzt vett fel, továbbá 2019. október 7-én a vádlott ügyvezetői megbízatásának megszűnésekor a tárgyi eszközökkel nem számolt el, hanem azt a vezető tisztségviselői megbízatása alatt jogtalanul eltulajdonította, saját céljaira használta fel. A vádlott a sértettnek összesen 28.824.786 forint meg nem térült kárt okozott. A vádlott a cselekményét rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért - hosszabb tartamú szabadságvesztés-, míg a vádlott és védője elsődlegesen bizonyítottság hiányában való felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek