Siófok is lemondta a tűzijátékot, inkább az óvodára költik a pénzt

A tűzijáték közel kétmillió forintba került volna a városnak, a megspórolt pénzt a dráguló óvodai étkeztetés kiegészítésére fordítja a városvezetés.

Siófokon is elmarad az idei augusztus 20-i tűzijáték – írja Facebook-oldalán Lengyel Róbert, a város polgármestere, aki "a háborút elszenvedő ukrán és orosz néppel, no és a gazdasági helyzetből fakadó kilátástalansággal küszködő honfitársainkkal való szolidaritás - és persze némi takarékosság" miatt döntött így.

A mellékelt sajtóközleményből pedig kiderül, hogy a tűzijáték közel kétmillió forintba került volna a városnak, a megspórolt pénzt a dráguló óvodai étkeztetés kiegészítésére fordítja a városvezetés.

Kedden egyébként Salgótarján polgármestere mondta le az idei ünnepi tűzijátékot arra hivatkozva, hogy adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel inkább konzultációs foglalkozásokat szerveznek azoknak, akik a kata változása miatt bajba kerültek, illetve tanácsadó konzultációs foglalkozásokat szerveznek azoknak, akiket az áram- és gázdíjak emelkedése várhatóan súlyosan érint.

Eközben a kormány Európa legnagyobb tűzijátékával és négynapos programmal készül az államalapítás ünnepére, augusztus 20-ára, melynek költsége kapcsán annyit lehet tudni, hogy csak a rakéták 1,6 milliárd forintba kerültek idén. A további kiadásokról azonban nincs tájékoztatás, azokat 10 év múlva lehet csak megismerni.

A Szabad a Hang oldalán viszont petíció indult a tűzijáték ellen, amit már több mint 140 ezren aláírtak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet