Sodródó vitorlás, megfeneklett komp a Fertő tavon

Az erős szél és az alacsony vízállás is problémát okozott a Fertő tavon szombat délután.

Szombaton kétszer is a tűzoltóknak kellett segíteniük a Fertő tavon. Az erős szél miatt egy vitorlás félúton Ruszt és Illmic között nem tudott biztonságban eljutni egy kikötőig. A tűzoltókhoz nem sokkal 14 óra után érkezett a riasztás, a helyszínre pedig hat fős személyzettel érkeztek. Végül ők vontatták el a vitorlást a ruszti kikötőbe.

Egy másik esetben Fertőszéleskút (Breitenbrunn) térségében, az alacsony vízállás miatt nagyjából 300 méterre a kikötőtől megfeneklett egy komphajó, a fedélzetén 20 utassal. A fertőszéleskúti és nezsideri tűzoltók saját hajóikkal vitték a szárazföldre a szerencsétlenül járt hajó utasait, majd segítették azt is kiszabadítani, így a komphajó is saját erejéből térhetett vissza kiinduló állomására.

(ORF Burgenland, FF Breitenbrunn)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek