Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sok egészségügyi intézményből kitiltották a covidosokat és a fertőzésgyanúsakat is

A kórházaknak a korábbihoz képest kétszer annyi ágyat kell készenlétben tartaniuk.

A 24.hu birtokába jutott dokumentum szerint Kásler Miklós hétfőn kiadott egyedi utasítása a járványügyi eljárásrendben hoz változásokat. Ezek közül a legjelentősebb az, hogy a 200 fő feletti idősotthonokban biztosítani kell a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételeket, „különösen a non-invazív lélegeztetőgépek biztosítását”. Ezzel az lehet az egyik probléma, hogy ezekben az intézményekben főleg gondozók dolgoznak, nem szakápolók.

A miniszteri utasítás szerint sem koronavírussal igazoltan fertőzött, sem fertőzésgyanús beteg nem kerülhet:

• a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, vagy más egészségügyi intézmények akut szív- és érrendszeri betegségeket ellátó egységeibe,

• az Országos Onkológiai Intézetbe, vagy más daganatos betegeket ellátó szervezeti egységbe,

• gyermekellátó kórházakba, klinikákra,

• diabéteszeseket ellátó egységbe,

• pszichiátriai intézetbe, osztályra,

• immunhiányosokat ellátó egységbe,

• geriátriai, krónikus egységbe,

• szülészetre,

• fogyatékosokat ellátó intézménybe,

hacsak más miniszteri rendelkezés nem ad erre lehetőséget.

Az apás szüléseket engedélyezik továbbra is, ebben az esetben nem számít látogatónak a szülészeten az apa.

Az utasítás hosszan taglalja, hogy rendeltetésszerűen kell használni a védőeszközöket az egészségügyben, amelyeket továbbra is szigorúan védett raktárakban kell tárolni. Fontos változás, hogy a korábbi 10 százalék helyett a kórházaknak, egészségügyi intézményeknek már ágyaik 20 százalékát kell készenlétben tartaniuk koronás betegek számára.

Az utasítás szerint már a járó- és fekvőbeteg-ellátásban elvégzett, magas kockázati besorolású elektív műtétek előtt is kötelező a PCR-teszt. - írja a portál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra