Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok szülő hitelből finanszírozza a tanévkezdést

Gyermekenként 30-40 ezer forintból lehet iskolába küldeni a gyereket, de van, ahol ennél is többe kerül a tanévkezdés.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy a korábbiak, úgy az idei tanévkezdés is sok családnak jelent komoly kiadást: több gyereknek ugyanis nemcsak füzetekre, írószerekre van szüksége, van, ahol íróasztalt, széket és számítástechnikai eszközöket is venni kell.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Napi.hu a Vatera felmérésére hivatkozva azt írja, gyermekenként átlagosan 30-40 ezer forintból lehet az idén elkezdeni az új tanévet. Ez az összeg tavaly 15-25 000 forint között mozgott. Az emelkedésnek az az oka a felmérés szerint, hogy bár a kormány normál tanrenddel számol, a szülők mégis többet szánnak az iskolakezdésre, mert attól tartanak, a koronavírus miatt átmenetileg mégis bezárják az intézményeket.

A kutatás szerint nagyon kevesen vannak azok (13 százalék), akik 10 000 forint alatti összegből oldják meg a kötelező iskolaszer vásárlást, illetve mindössze minden tizedik család hozza ki 10 000 és 15 000 forint közötti összegből az iskolakezdést.

A kutatásban résztvevők negyede (26 százalék) 15 000-25 000 forintot költ a beiskolázásra gyermekenként és még ennél is többen vannak azok (29 százalék), akik 25 000-40 000 forintot szánnak erre. Majdnem minden negyedik ember pedig (22 százalék) 40 000 forintnál is többet tervez idén az iskolakezdésre fordítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés