Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tárt karokkal vár a Soproni Közgáz!

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar, vagy ahogy a hallgatók hívják, a Soproni Közgáz január 24-én, kedden 10 órától várja nyílt napjára azokat a fiatalokat, akik barátságos környezetben, mégis magas szakmai színvonalon szeretnék elsajátítani az egyetem nyújtotta sokoldalú képzés egyikét.

2017-es tanévben induló felsőoktatási szakképzések és alapszakok:

 • Gazdálkodás és menedzsment
 • Gazdálkodás és menedzsment – német nyelven
 • Kereskedelem és marketing
 • Nemzetközi gazdálkodás
 • Pénzügy és számvitel
 • Turizmus-vendéglátás
 • A nyílt napunkra látogatók információt kapnak képzéseinkről, kiterjedt ösztöndíjrendszerünkről, az ingyenes nyelvoktatásról, betekintést nyernek az egyetemi élet rejtelmeibe, valamint fakultatív program keretében körbejárhatják a kollégiumokat és Sopron belvárosát is

  – tájékoztatott dr Wilfing János, a dékáni hivatal vezetője.

  A Soproni Közgáz nem pusztán szakembereket képez. Az oktatók – akárcsak a dékáni hivatal és a tanulmányi osztály dolgozói - törekednek a hallgatók maximális kiszolgálására, emberközpontú oktatás kialakítására, valamint arra, hogy legyen személyes szakmai és emberi kapcsolat is oktató és diák között. Dr Fábián Attila, a kar dékánja szerint fontos, hogy a hallgatók az egyetemi évek alatt otthon érezzék magukat az intézményben, hiszen a fesztelen légkör inspirálóan hat a diákok tanulmányi eredményeire is.

  A kar képzése erős, gyakorlatorientált . Fontos célja a képzésnek, hogy a hallgatók már a tanulmányi időszak évei alatt is bepillantást nyerhessenek külső vállalatok életébe, tevékenységébe, hogy aztán az iskolapadot elhagyva, szakmai tapasztalattal zsebükben léphessenek be egy vállalat kapuján. Az egyetemen éppen ezért duális képzés folyik, melyről részletesebben az egyetem honlapján olvashatnak.

  Dr Fábián Attila dékán kérdésünkre azt is elmondta, hogy a munkaerő utánpótlás nagyon fontos küldetése a Soproni Egyetemnek, ezért mind a vállalatok, intézmények , mind pedig a külföldi partnerek készek támogatni az ide járó hallgatókat, valamint a soproni gazdasági felsőoktatási képzést.

  22 éve a Nyugat-Dunántúl gazdasági életének támogatásán dolgozunk. Több, mint 7000 közgazdász diploma átadásával segítettük az ország és régiónk gazdaságának fejlődését

  – emelte ki Dr Fábián Attila, a kar dékánja.

  Szeretnénk, ha képzéseinkkel értéket teremthetnénk a vállalatok, cégek, valamint a gazdasági élet egyéb szereplői számára. Vas megye fejlődése és gazdagodása közös érdek, Szombathelyt a kar továbbra is otthonának tekinti.

  Mivel sok fiatal számára nehézséget jelent az - amúgy a Soproni Közgázon átlagnál kedvezőbb - képzési díj kifizetése, az intézmény egyedülálló ösztöndíjrendszert dolgozott ki.

  Az egyetem ösztöndíj lehetőségeiről bővebb információt itt talál .

  Az ösztöndíj program része annak a komplex támogatási rendszernek, melyet az egyetem dolgozott ki annak érdekében, hogy minél több diák számára elérhető legyen a minőségi felsőoktatási képzés. Az ösztöndíj program mellett ugyanis az egyetem biztosítja hallgatóinak az ingyenes nyelvtanulás lehetőségét, valamint minden, ezt kérvényező elsős diák számára színvonalasan felszerelt, minden igényt kielégítő kollégiumi férőhelyeket is biztosít.

  A Soproni Közgáz híres továbbá a pezsgő egyetemi életéről , valamint számtalan kulturális és sport rendezvényeiről szerte a városban. A hűség városa határtalan lehetőséggel vár mindenkit.

  Amennyiben bővebb információt szeretne a képzésről, az intézményről, vagy a jelentkezés feltételeiről, látogassa meg a www.sopronikozgaz.hu információs weboldalt.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  (X)

  Tovább az oldalra