Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sopronban akartak embercsempészésből meggazdagodni

Három ukrán férfival szemben emelt vádat a Soproni Járási Ügyészség.

A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a három elkövető Szlovákiában 1.450 €-ért kibérelt két személyautót azért, hogy a menekülteket azokban szállítsák. Az egyik autóval az egyik elkövető hét embert vett fel Lajosmizse térségében, míg a másik autóban a másik két elkövető négy-öt utast helyezett el. Ezt követően a két autó együtt indult el Sopron felé.

Sopronba érkezve a csempészett hét utast az elkövető az autóból kiszállította, majd az autóban maradva várta a társait. A másik autót azonban a rendőrség Sopronban feltartóztatta, s miközben a sofőrre figyeltek az egyenruhások, az utasok kiszálltak és elszaladtak. A rendőrség a két embercsempészt viszont elfogta.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben minősített embercsempészés a vád, mely két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádiratban az ügyészség – egyebek mellett – szabadságvesztés kiszabására és Magyarországról történő kiutasításra tett indítványt.

Az eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni az ügyben - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra