Gyurcsány miatt a felére csökkentik a közvilágítást Sopronban

A baloldal és az Európai Unió miatt dolgoznak ki takarékossági programot.

Csütörtökön közgyűlés Sopronban, a témák egy hete az önkormányzat honlapján. Két napja felkerültek a megszokott rendkívüli ülés napirendjei is, szerdán délután pedig egy újabb rendkívüli ülés - írja az Enyugat.hu . Ezen fogják Sopron képviselői megvitatni, illetve elfogadni a kormánytól kapott ukázt: takarékoskodni!

A határozati javaslat - bár ez egy rendelet - nagyon nem mentes a pártpolitikától. Így kezdődik:

"Az Európai Unió hibás szankciópolitikájának következményeként Európában súlyos energiaválság alakult ki. A Gyurcsány vezette baloldal Magyarországon és külföldön egyaránt bátorította ezt a rossz politikát, aminek terheit az emberek viselik és fizetik a magas számlákat..."

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a testület holnap felhatalmazza a polgármestert, hogy cégvezetők, intézményvezetők és a hivatal bevonásával állítson össze egy takarékossági intézkedéscsomagot. Ebben nyilván szerepelni fog az uszoda, a városi intézmények, a közvilágítás, a közösségi közlekedés és a városüzemeltetés is. A polgármesternek októberben kell a tervet a közgyűlés elé vinnie, de már most együttműködésre hívják a magánszférát, a családokat, a civil szervezeteket és a cégeket is.

Ugyancsak Gyurcsány és az EU az oka, de már a csütörtöki közgyűlés dönt a a közvilágítás szabályozásáról: a kandeláberek részleges kikapcsolásával nagyságrendileg a felére csökkentik a fogyasztást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t